Feller Oirschot Vooruit wint van Best Vooruit

0
208

Onder beduidend betere weersomstandigheden dan enkele weken geleden werd vandaag het restant van de derby tussen Oirschot Vooruit en Best Vooruit uit gevoetbald. Daarom werd er gestart in de 21eminuut en was het al na 1 minuut spelen 1-0 voor de groen-witten. Max van Kollenburg stond op de juiste plek om van dichtbij hard en hoog binnen te schieten.

Een mooie start voor het team van Piet Drijvers, dat vandaag met Gijs Sebregts in de spits als vervanger van lichtgeblesseerde Dorus van de Wal aan de wedstrijd begon. Al weken is het team op jacht naar een overwinning maar ging het telkens mis. Het team is daardoor afgezakt op de ranglijst naar plek 13. Dat zou betekenen dat er nacompetitie gespeeld gaat worden voor klasse behoud.

De mannen hadden zich voorgenomen om voor een van de laatste kansen van dit seizoen te gaan en begonnen scherp en fel aan de wedstrijd. Toch was het Best Vooruit dat na de openingstreffer de betere partij was in de 1ehelft van de wedstrijd. Misschien daarom wat tegen de verhouding in kwam Oirschot Vooruit in de 43eminuut op een comfortabele 2-0 voorsprong via Gijs Sebregts. Een mooie aanval over diverse schijven werd door hem vakkundig afgerond.

De opluchting bij spelers en de ruim aanwezige supporters was groot. Echter dit was van korte duur. Binnen 1 minuut scoorde Robin Buiks namens Best Vooruit de aansluitingstreffer met het hoofd na niet scherp dekken door de verdediging van Oirschot Vooruit. Stand 2-1, tevens de ruststand.

Na rust begon Oirschot Vooruit wederom feller en scherper aan de 2ehelft en was het een mooie voorzet van Max van Kollenburg in de 46eminuut die Fons Meeuwis de gelegenheid gaf om de 3-1 binnen te knallen. De marge was weer hersteld tot 2 doelpunten, maar ook dit keer weer van korte duur! Wederom Robin Buiks was de scherpschutter aan Bestse zijde en hij zorgde in de 50eminuut voor de 3-2.

In de 70eminuut werd aanvoerder Joris Swaanen met liesklachten vervangen door Sjoerd van de Wal. Hierdoor werd het team op enkele posities aangepast. In de 71eminuut was het wederom Gijs Sebregts, die het vanmiddag prima deed als stand-in spits, die het net wist te vinden en voor de 4-2 zorgde.

De wedstrijd leek gespeeld maar dat weet je dit seizoen maar nooit bij Oirschot Vooruit! Toen Fons Meeuwis zijn 2edoelpunt scoorde na een blunder in de verdediging van Best Vooruit was het verschil echter definitief gemaakt, 5-2. Toch wisten de bezoekers de stand in de 80eminuut nog iets draaglijker te maken door de 5-3 te scoren via Stijn Beekx.

Al met al toch een verdiende overwinning voor een hardwerkend Oirschot Vooruit dat met deze 3 punten een plaatsje opschuift op de ranglijst. Nog 3 wedstrijden te gaan om handhaving in de 1eklasse te bewerkstelligen. Dat moet vertrouwen geven voor de komende weken, succes mannen en proficiat!

Volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen koploper Juliana ’31 in Malden op zondag 12 mei a.s.