NEO'25

Ruud van Dongen speelt al heel zijn leven voor NEO’25. Meestal speelt van Dongen als verdedigende middenvelder, maar ook soms als laatste man. Van Dongen begon op zijn zesde met voetballen en mocht op zijn tiende voor vier weken proeven aan het allerhoogste niveau bij RKC Waalwijk. Na het korte avontuur keerde van Dongen terug bij NEO’25, om op zijn 16te debuteren voor het eerste elftal.

Tegenwoordig is de 30-jarige verdedigende middenvelder door zijn ervaring niet meer weg te denken uit het elftal. “Ondanks de mindere fase die we hebben gehad, blijf ik altijd positief gemotiveerd en dat hoop ik als één van de oudere van de groep over te brengen op de jonge gasten. Voetbal gaat met up’s en down’s. Ik hoop persoonlijk dat we tijdens zo’n ‘up-fase’ een keer een periode kunnen pakken. Dat zou heel mooi zijn voor ons team en de club! Ik vind wel dat ons team bij de bovenste vijf van de competitie moet eindigen.”

NEO’25 kwam afgelopen weekend op bezoek bij SV Capelle. “We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de eerste helft weinig grote kansen weggegeven en kwamen zelf op 0-1 via een klasse goal van Jordy Rosenbrand. Na de rust kwamen we op 0-2, ook weer door een super doelpunt van Jordy Rosenbrand. Maar na dit doelpunt kwamen we meer onder druk te staan en hadden we het lastig, wat resulteerde in een 1-2. Kort daarna kreeg SV Capelle een penalty, 2-2. In de allerlaatste minuut breekt SV Capelle door en prikken ze de 3-2 binnen. Voor ons een teleurstellend resultaat. Ik was zeer te spreken over het spel van Jordy Rosenbrand. De terechte man of the match van onze kant, want met zijn power en motivatie blijft hij iedere wedstrijd 90 minuten lang knokken en dat is prachtig om te zien.”

Aankomende zaterdag kan NEO’25 zich revancheren, want Haaften komt op bezoek.
“Jordy Rosenbrand en ikzelf zijn deze wedstrijd helaas geschorst, omdat we de vorige wedstrijd beide twee keer een gele kaart kregen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons jonge team er zaterdag tegen Haaften zal staan. Ik hoop op een 2-0 overwinning.”

De wedstrijd tussen NEO’25 en Haaften zal plaatsvinden op sportpark de Gaardt, waar er om 15:00 afgetrapt zal worden op het hoofdveld.

Lees ook een ander artikel uit de voorbeschouwing over Danny Lauwen van Unitas’30 hier.

Voor meer informatie over NEO’25, bekijk dan de website hier