Mitchell de Bruin (20) begon op zevenjarige leeftijd met voetballen bij VV Sliedrecht. Sindsdien heeft hij alle selectie elftallen in de jeugd doorlopen. Verder heeft de Bruin geen uitstapjes naar andere clubs gemaakt. Mitchell heeft op veel posities in het veld gespeeld, maar staat dit seizoen in de spits. Dit is zijn tweede jaar in VV Sliedrecht 12.

sportcentrum-dordrecht

De laatste wedstrijd speelde VV Sliedrecht 12 thuis tegen VVAC 4 uit Ottoland. Nadat ze hiervoor gelijkspeelden in de beker tegen VV Peursum 3, was dit weer een lastige wedstrijd aangezien VVAC 4 bovenaan stond in de beker op het moment van spelen. ”We moesten winnen om in de beker te blijven. In de eerste helft hebben we redelijk voetbal laten zien, met vaak een slordige eindpass. De tweede helft begon erg zwak, maar naarmate de wedstrijd op zijn einde liep ging het weer iets beter. Veel kansen laten liggen, maar met matig spel toch 4-0 weten te winnen. Er viel veel meer te halen dan dat.

Volgens de Bruin was er geen echte man of the match. ”Niemand stak er bovenuit en bijna iedereen speelde onder zijn niveau. Ik hoop dat dit volgende week anders is.”

De eerstvolgende wedstrijd speelt VV Sliedrecht 12 thuis tegen VV Hardinxveld 7, een echte derby dus. ”Ondanks een goed einde van het vorige seizoen zijn we de afgelopen weken erg slordig in de afronding. Ondanks dat heb ik alle vertrouwen in de boys. Daarom denk ik dat we zeker de drie punten gaan pakken die we
nodig hebben. Naast de punten zal het doelsaldo ook omhoog moeten, aangezien we gelijkstaan met Peursum. Op dit moment verschilt ons doelsaldo met drie, in het voordeel van ons. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en is gemotiveerd om naar de knock-outfase van het bekertoernooi te gaan.

Mitchell kijkt alvast vooruit op de competitie. ”We hebben de spelers met ervaring, het talent en de motivatie. Aan het eind van het vorige seizoen hebben we laten zien dat we moeilijk te kloppen zijn. In 2020 hebben we nog geen één keer verloren. Ook niet in het nieuwe seizoen. Iedereen wil meer en beter en ik heb er het volste vertrouwen in dat dit team kampioen gaat worden als we daar met zijn alle hard voor werken en met elkaar de wedstrijden winnen. Daarnaast hoop ik dat we zo ver mogelijk komen in het bekertoernooi.”

Mitchell heeft een mooi doel voor zichzelf gesteld komend seizoen. ”Ervoor zorgen dat het team goed georganiseerd blijft qua spel. We kunnen veel beter presteren dan dat we nu doen, maar daar is wel wat werk voor
nodig. Ik wil dit team kampioen maken, want er zit veel talent en potentie in. En daarnaast zijn we allemaal vrienden van elkaar, dus ik hoop dat we dat ook zeker in positieve zin kunnen gebruiken om een mooi resultaat te
behalen aan het eind van het seizoen.”

Wij wensen VV Sliedrecht 12 en Mitchell de Bruin veel succes in de competitie!

Foto: Richard Blom

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht