Menno Kraaijeveld (19) begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij VV Sliedrecht. In de E’tjes maakte Menno de overstap naar rivaal VV Hardinxveld. Na vijf jaar bij Hardinxveld gespeeld te hebben, keerde Menno terug bij VV Sliedrecht. Na weer drie jaar selectie te hebben gespeeld bij Sliedrecht, besloot Kraaijeveld om een vriendenteam op te richten. Dit wordt zijn tweede jaar in VV Sliedrecht 12. 

banner_koningsport_small_VJ

De laatste wedstrijd speelde VV Sliedrecht 12 thuis tegen VV Hardinxveld 10. ”Het was een leuke wedstrijd aangezien ik nog veel spelers kende uit mijn Hardinxveld tijd. Daarnaast was het spel van ons ook wel redelijk en kwamen we al snel 2-0 voor. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld en wonnen we met 4-0. Voor mij is het ook altijd fijn als de nul achterin wordt gehouden.”

Volgens Menno stak één iemand boven de rest uit. ”Ik denk dat onze keeper David Hartog de ‘man of the match’ was. Wanneer wij als verdediging fout stonden, redde hij ons uit de brand. Hij had een paar goede reddingen en was ook veel bezig met het coachen van de verdediging.”

De eerstvolgende wedstrijd speelt VV Sliedrecht 12 tegen VV Papendrecht 5. ”Ik heb er veel vertrouwen in, we hebben al een keer eerder tegen deze ploeg gespeeld en wonnen toen met 7-2. Ik denk dat we de laatste weken ook goed spelen als team en dat dit elke week ook beter wordt. We willen dit jaar kampioen worden dus het is belangrijk om in het begin van de competitie niet te veel punten te verspelen. Dit deden we vorig jaar namelijk wel en toen was het eigenlijk onmogelijk om nog kampioen te worden.”

Menno zijn doelen voor dit seizoen zijn duidelijk. ”Zo vaak mogelijk de nul houden en kampioen worden. Kampioen worden moet zeker kunnen met onze selectie, we hebben veel oud selectie spelers die het team op sleeptouw kunnen nemen. In 2020 zijn we nog steeds ongeslagen dus ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken en zoveel mogelijk punten binnenhalen om kampioen te worden van de vijfde klasse.”

Foto: Richard Blom

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht