Mark Klinkhamer (29) verdedigende middenvelder van SV Capelle 1 heeft al een leuk rijtje clubs achter zijn naam staan. Hij begon op zijn 6demet voetballen op de kunstgrasvelden in Hong Kong en is daarna via WSC uiteindelijk bij SV Capelle terechtgekomen.

Bij WSC heeft de verdedigende middenvelder alles doorlopen en mocht op zijn 18ezijn opwachting maken voor het eerste. “Nadat ik verhuisd was naar Waalwijk ben ik begonnen bij WSC waar ik uiteindelijk mocht debuteren in het eerste. Helaas heb ik geen impact kunnen maken, want daarna heb ik tot mijn 21stein het tweede elftal gespeeld.”

Mark is door school terechtgekomen bij SV Capelle waar hij nu mag beginnen aan zijn 8steseizoen. “De toenmalig trainer, Patrick Berkelmans, van SV Capelle was mijn stagebegeleider en heeft mij na wat ‘bonus punten’ en een ski kamp overtuigd om afscheid te nemen van WSC”.

Acht seizoenen actief bij één club op een nog jonge leeftijd klinkt veel en dat vindt Mark ook. “Bij SV Capelle voel ik mij erg thuis, het is een zeer mooie club waardoor ik er nu al 8 seizoenen met veel plezier voetbal. Ook kijk ik uit naar komend seizoen. Ik heb een nieuwe rol binnen het team als aanvoerder waarin ik wil groeien en belangrijk wil zijn voor het team. We hebben een jonge en krappe selectie, dus het zal met vallen en opstaan gaan, maar ik ben ervan overtuigd dat het team kwaliteit genoeg heeft voor een mooie eindklassering richting de top 5”.

Nadat de eerste wedstrijden ongelukkig verloren gingen stond er afgelopen wedstrijd een interessant affiche op het programma tussen HCC en SV Capelle. Deze wist SV Capelle met 3-5 over de streep te trekken. “Het was een belangrijke pot voor ons om met een goed gevoel de competitie in te gaan. Uiteindelijk een zeer verdiende overwinning gepakt en ook nog een goaltje mogen mee pikken. Er valt nog wel veel te verbeteren, maar wij gaan nu met een goed gevoel de competitie in”.

De aanvoerder van SV Capelle vond de beste man op het veld Tygo de Jong. “Het was zijn debuut voor het eerste elftal waarin hij meteen twee keer fantastisch wist te scoren. Het is een jonge jongen uit de O19 die nog wel het één en ander moet leren, maar Tygo laat zien dat hij op de goede weg is”.

Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar uit de 4deklasse ONI op het programma. “Ik heb mij laten vertellen dat ONI beschikt over een erg goede ploeg die voor de bovenste plekken gaat strijden. Ze hebben alleen de pech dat ze de eerste wedstrijd van het seizoen meteen tegen ons spelen. Ik denk dat wij met 1-2 zullen winnen,” lacht Mark.