Midden-brabant-de-langstraat-Bart-Holman-VVWaspik

Bart Holman (28) is de centrale verdediger van VV Waspik 1. In de nacompetitie van het seizoen 2009/2010 mocht hij onder trainer Jan Fitters op 18-jarige leeftijd zijn debuut maken voor het eerste elftal. Daarvoor heeft hij sinds zijn zevende alle elftallen doorlopen bij VV Waspik.

Dit seizoen start Bart aan zijn tiende jaar bij de selectie van Waspik. “Dit jaar wil ik compleet fit worden, blijven en zijn. Als ik fit ben kan ik belangrijk zijn voor het team en daar streef ik naar”.

Vorig jaar is VV Waspik helaas gedegradeerd uit de 3eklasse, waardoor ze nu uitkomen in de 4de klasse. Echter wordt er dit seizoen weer gekeken naar promotie. “We moeten zeker tot aan het eind mee doen om promotie voetbal, daarom hoop ik dit seizoen bij de eerste vier te eindigen”.

Afgelopen zondag werden er al goede stappen gemaakt, door uit met 3-6 te winnen van Right Oh. “We begonnen vrij goed, maar Right Oh stond verdedigend goed en daardoor hadden we moeite om er doorheen te voetballen. Dat bleek ook uit de ruststand 0-0. De tweede helft begonnen we stukken minder. Right oh kwam anders uit de kleedkamer en speelde met meer pressie naar voren. Hierdoor ontstond er voor onze voorste linie meer ruimte. Daar maakte we goed gebruik van en kwamen ook op voorsprong. Daarna werd het snel 1-1, maar vanaf toen kregen we meer grip en liep de score snel uit”.

Bart vond Bob Leijtens de beste man op het veld. “We zijn mede in de voorbereiding zoekende geweest in de manier van spelen. Daar hebben we voor de wedstrijd als groep afspraken gemaakt over de manier van spelen. Hij vulde het tactisch goed in en kwam veel vrij tussen de linies waardoor we goed door konden voetballen”.

Volgende wedstrijd is thuis tegen RKVV DIA, die de vorige wedstrijd wisten te winnen met 2-1 van Terheijden. “We zijn favoriet in deze wedstrijd, omdat we van de 3de klasse afkomen. Ik gok op een 3-1 overwinning voor ons. Het beloofd wel een spannende wedstrijd te worden, want je weet het maar nooit”.

De nieuwsgierige lezer kan de wedstrijd tussen VV Waspik en RKVV DIA komen kijken die om 14:30 zal beginnen op sportpark Elzenhage.