Voetbal zonder publiek is als een biertje zonder schuimkraag. En wat SJC betreft werd het een biertje met een bittere nasmaak. Omdat in de allerlaatste minuut het vonnis door Longa ’30 werd geveld en er een 1-2 nederlaag werd geleden.

HappyPoint_desinfectie

Beide ploegen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. De bedoelingen waren duidelijk, bij balbezit zo snel mogelijk richting het vijandelijke doel. Daardoor ontspon zich aanvankelijk een heel leuke wedstrijd. Eerst snelde SJC via Abbas al Tamimy richting het Longa-doel. En al in de vijfde minuut kreeg Wesley Haasnoot een aardige kopkans. Longa ‘30 zette daar in de twaalfde minuut de beste kans tot dan toe tegenover.

De ploeg uit Lichtenvoorde bestaat uit een groot aantal routiniers die stuk voor stuk een behoorlijke balvaardigheid ten toon spreidden. Ook verdedigend presteren zij goed. SJC kreeg toch wel wat mogelijkheden maar vlot lopende combinaties en grote kansen bleven zeldzaam. Longa’30 loerde op de omschakeling met een snelle counter. En daarmee werd de SJC-verdediging een aantal malen behoorlijk op de proef gesteld. Ook al omdat de voorste lijn deze keer wat dieper leek te staan dan vorige wedstrijden. Bij zo’n slimme counter, na ruim een half uur spelen, kon Thom Berendsen vrij inkoppen. Tot opluchting van SJC kopte hij pardoes in de handen van Kevin Schelvis. Beide ploegen speelden dus naar voren waardoor de wedstrijd heel vermakelijk was en eigenlijk een maximum aan publiek verdiende. Longa ’30 creëerde wat meer mogelijkheden maar het was SJC die de eerste treffer maakte. En combinatie tussen Timo Ruigrok en Jordy Groot waarbij de laatste een perfecte voorzet gaf waaruit Wesley Haasnoot de 1-0 wist te maken. Longa leek gelijk te gaan maken toen Jordy Groot wat laconiek via zijn borst wilde terugspelen op keeper Schelvis. Maar dit liep voor SJC gelukkig goed af. Waardoor de rust uiteindelijk aanbrak met die 1-0 .

De tweede helft begon heel rommelig met veel spelers op een klein deel van het veld en veel balverlies over en weer. SJC kwam meer onder druk en in de verdediging het was even ‘weg is weg’. In die periode liep keeper Schelvis tegen een onnodige gele kaart op wegens praten. Even later had een schot op doel van Timo Ruigrok een beter lot verdiend dan net over de kruising te vliegen. En kort daarna viel de bal na een omhaal van Wesley Haasnoot niet in maar juist op het dak van het Cdoel.

Helaas moest Timo Ruigrok kort daarna uitvallen na een kopduel waarbij de hoofden tegen elkaar botsen. Waarbij bovendien sprake leek van een ongelukkige landing waardoor Timo Ruigrok trekkebenend het veld moest verlaten. Met Melvin van Steijn op zijn plaats was de ploeg weer compleet. Maar het SJC-spel kenmerkte zich in deze periode van veel flipperkastvoetbal, balverlies en opportunisme waarbij de lange bal spelen standaard werd. En in de volgende fase viel vanuit een corner de gevreesde gelijkmaker. De bal was kennelijk de doellijn gepasseerd want op advies van de grensrechter werd een doelpunt toegekend :1-1 Met Jordy Hoogervorst voor Abbas al Tamimy probeerde coach IJzerman de aanval te versterken Maar erg vlot liep het alleemaal niet en er volgde een periode van proberen druk te zetten, veel op de bal jagen en veel achter de bal aanrennen. Waarbij van gecontroleerd combineren geen sprake meer was. En in de allerlaatste minuut van de verlenging sloeg ook nog eens het noodlot voor SJC toe. Een vrije trap werd door Tim Bader heel slim genomen en bij de 2 e paal door Dirk Doppen achter Schelvis gedeponeerd: 1-2. Longa ’30 sloeg daarmee zijn slag en nam de punten mee in de bus naar Lichtenvoorde.

SJC moet volgende week richting de buren van Longa ‘30 en dat is RKZVC in Zieuwent, dat vlak bij
Lichtenvoorde ligt.

Klik hier voor meer informatie over SJC
Klik hier voor meer artikelen over SJC