aswh-henrico

De selectie van ASWH voor het seizoen 2020/21 kent weer de nodige nieuwe gezichten. Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden zullen zij zich op voetballende wijze presenteren, maar om ook al een beetje een beeld te krijgen van de persoon achter de voetballer stellen wij de nieuwkomers de komende tijd voor.

Happy-point

Dat gebeurt aan de hand van een op de alom bekende rubriek Persoonlijk uit Voetbal International gebaseerde vragenlijst. In het eerste deel de van RKC Waalwijk afkomstige Henrico Drost. Hij gaat spelen met rugnummer 3.

Naam: Henrico Drost
Leeftijd: 33 jaar
Woonplaats: Breda
Burgerlijke staat: Ik ben getrouwd en heb twee dochters, Soraya (9 jaar) en Lynn (6 jaar)
Welk beroep of welke studie doe je: Zaakwaarnemer
Wat is je favoriete positie in het veld: Centrale verdediger
Wat voor type voetballer zullen de ASWH-supporters straks gaan zien:

Een degelijke centrale verdediger, die het voorkomen van tegendoelpunten het belangrijkste vindt. Je zult mij geen tien scharen zien maken voor ik een pass geef. Wel probeer ik het team zo goed mogelijk weg te zetten.

Heb je nog andere hobby’s naast het voetbal:

Ik vind het leuk om erop uit te gaan met de kinderen of een hapje en drankje te doen met vrienden. Als het uitkomt naast het voetbal, probeer ik ook af en toe aan kickboksen te doen.

Welke film / televisieserie raad je de ASWH-supporters aan: De series Queen of the South en Power zijn de moeite van het bekijken waard!
Welke muziek zou je willen toevoegen aan de playlist die in de ASWH-kleedkamer wordt afgespeeld: Dat is Waarom van André Hazes.
Wat is je favoriete voetbalclub: Ajax
Wie is je favoriete voetballer aller tijden:

Vroeger was ik altijd fan van de Italiaanse verdediger Paolo Maldini. Tegenwoordig is Lionel Messi mijn favoriete voetballer.

Wie is de beste speler waarmee je zelf hebt gevoetbald: In mijn tijd bij SC Heerenveen was Miralem Sulejmani heel goed. En Klaas Jan Huntelaar natuurlijk, een échte spits.
Wie is de lastigste / beste tegenstander die je hebt gehad:

Dat was Moussa Dembélé, de Belg die in Nederland voor Willem II en AZ speelde. Hij was niet alleen goed, maar ook heel erg sterk. Je kreeg hem niet van de bal af!

Wat is voor jou tot nu toe je voetbalhoogtepunt:

Het kampioenschap met RKC Waalwijk, maar ook de promotie via de play-offs in een gedenkwaardige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Verder zal ik ook de Europese wedstrijden met SC Heerenveen niet snel vergeten.

Waarom heb je voor ASWH gekozen:

De gemoedelijke sfeer spreekt mij aan, evenals de manier van spelen die de trainer voor ogen heeft.

Wat is je ambitie voor komend seizoen:

Ik wil mijn steentje bijdragen aan het voetbal dat we willen spelen en dat zo goed mogelijk uitvoeren, zodat we met ASWH in de tweede divisie kunnen blijven!

Is er nog iets dat de supporters echt over jou zouden moeten weten: Dat ik twee huisdieren heb. Een vis genaamd Blub en een hond die luistert naar de naam Chicka.

Bron

foto: Philip Schmidt

Klik hier voor meer informatie over ASWH
Voor meer artikelen van ASWH klik hier