RCD neemt afscheid van Koen WIllemsen

Nieuwe trainer Paul Koster, die elders in dit Voetbaljournaal het verhaal over zijn terugkeer als hoofdtrainer doet, zag de afgelopen maanden de nodige ontwikkelingen in zijn (toekomstige) spelersgroep. Captain Koen Willemsen zwaaide af, maar er waren ook herintreders in de spelersgroep van de zondag-derdeklasser.

DORDRECHT -De symboliek was groot bij het afscheid van Koen Willemsen van zijn geliefde RCD. Het shirt van het nationale team van Brazilië dat hij na zijn vaarwelduel overhandigd kreeg, verwees expliciet naar de nieuwe fase in zijn leven: het tenue gaf uiting aan zijn nieuwe toekomst in het Zuid-Amerikaanse land, waar hij in het verleden al eens woonachtig was.

In zijn laatste seizoen bij RCD was de missie geslaagd om de ‘racing club’ in de derde klasse te houden. Dertien seizoenen in de zwart-witte hoofdmacht zaten erop, een periode met mooie momenten. ” de titels in 2007 en 2016 waren onvergetelijk. Het is een geweldige tijd geweest’’, sprak de routinier bij zijn afscheid, na 250 of misschien wel 300 duels voor zijn cluppie waar hij neerstreek nadat hij buurman DFC had verlaten.

Willemsen zal dit seizoen gemist worden. Zijn leiderskwaliteiten in het veld, maar ook zijn grote sociale vaardigheden maakten hem een belangrijke speler in de selectie van RCD. Maar tegenover het vertrek van de afscheidnemer stond ook de komst van herintreders naast nieuweling Shujendy Martis, die de overstap waagde van vijfdeklasser SSW.

Verder kwamen er bekende gezichten terug naar RCD. Ferry den Breejen keerde op zijn schreden terug en verliet GSC/ODS voor een rentree aan de Reeweg-Oost. Marvin Langevoort en Rachid Zenzen pakten de voetbaldraad weer op en Thomas Dusseldorp, die een zwart-wit verleden heeft, besloot Virtus te verlaten voor zijn oude Dordtse Voetballiefde. Dusseldorp was al een lange periode actief voor RCD nadat hij bij Oranje Wit had gespeeld. Langevoort, eerder actief voor DFC, het Ambachtse IFC en Sliedrecht, was speler van het tweede maar besloot toch weer voor een plek in een te gaan.

Het tweetal maakte het afgelopen seizoen de schaduwzijde van het leven mee. Langevoort verloor zijn goede vriend Paul Pluijmert, de voetballer van DFC die in november ruw uit het leven werd weggerukt. Dusseldorp moest in april afscheid nemen van zijn Virtus-ploeggenoot Timo van den Bosch, die tijdens een vakantie op Sri Lanka overleed. Het duo hoopt hun vrienden dit seizoen te eren door het shirt met hun rugnummers te dragen: Langevoort wil bij RCD graag het nummer vijf dragen, Dusseldorp heeft bij RCD om het rugnummer drie gevraagd. Met als uitgangspunt voor beiden: de voetbalbeleving gaat anders worden, het plezier in het voetbal én het leven staat voorop.

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.