RBC speelt gelijk tegen SC Kruisland

0
317

ROOSENDAALRBC heeft het tweede en laatst oefenduel alvorens de Roosendaalse ploeg aan het bekertoernooi begint, gelijk gespeeld. Tegenstander SC Kruisland, dat dit seizoen uitkomt in de Zondag Eerste Klasse, kwam na het openingsdoelpunt van Zé Lucas in de tweede helft via Ouaddaf Idabdelhay terug in de wedstrijd. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef het bij 1-1.

Tic_253688
RBC mistte een aantal spelers voor dit duel. Marwin Reuvers en Rhomar Boudzra zijn een weekend weg. Karim Didi was een vraagteken, evenals Zé Lucas. Die laatste kon echter wel spelen. Didi kwam er in de slotfase nog in. Doelman Matthias Deleij speelde het gehele duel. De achterhoede werd gevormd door Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali en Lars Traets. Het centrum had de taak om de gevaarlijke Idabdelhay in bedwang te houden en slaagde daar vrijwel het gehele duel in. Bierkens en El Gamali speelden een uitstekend duel en wisten nagenoeg elk duel te winnen. Door de afwezigheid van Reuvers schoof Jordi Ewanena door naar het middenveld. Samen met Mitchell Schilperoord en Randy Elst vormden zij de tussenlinie. Ewanena speelde erg goed, zowel aanvallend als verdedigend. Ondanks zijn lengte is hij fysiek sterk en niet van de bal te zetten. Schilperoord moest de eerste helft wennen aan het tempo, maar groeide gedurende het duel en wist in de tweede helft een puike wedstrijd op de mat te leggen. Elst wist met een aantal voetbewegingen zijn klasse weer te tonen. In de punt begon Zé Lucas en op de flanken stonden Emile Linkers en Jay-Jay Meierdres.

RBC liet het iniatief over aan SC Kruisland, dat dit dankbaar in ontvangst nam en regelmatig probeerde het fort van de Roosendalers te doorbreken. Kansen leverde dat nauwelijks op. Een aantal pogingen gingen hoog over of naast. De thuisploeg was in de tegenstoten wel gevaarlijk. Waar de verdediging van RBC zeer stabiel oogde, was dat bij de streekgenoot allerminst. Regelmatig waren er enorme gaten, wat uiteindelijk resulteerde in de openingstreffer. Een aanval die werd opgezet via Ewanena en Meierdres belandde uiteindelijk bij Zé Lucas. Die laatste wist met een subtiele loopbeweging weg te lopen bij zijn directe tegenstander, wat Meierdres optimaal benutte met een steekpass. Zé Lucas kapte een aantal keer en zette de verdediger van SC Kruisland op het verkeerde been. De Braziliaan wist met zijn linker in de verre beneden hoek uiterst knap de 1-0 binnen te schieten (klik hier om het doelpunt te bekijken).

Wibro_-255433
Na de openingstreffer probeerde RBC snel de voorsprong te verdubbelen, omdat het op dat moment organisatorisch erg broos was bij SC Kruisland. Linkers wist op links Zé Lucas te bereiken en die laatste schoot op de benen van de keeper (zie foto). Bij de rebound zaten Meierdres en Linkers elkaar in de weg, waarna de keeper de bal kon oppakken. Daarna werd Zé Lucas opnieuw weggestoken, in de zestienmeter werd hij vervolgens neergelegd. De scheidsrechter wuifde een strafschop echter weg. Na de aanvalsdrang van de thuisploeg nam SC Kruisland het heft weer in handen. Een schot dat over ging en voorlangs waren de enige noemenswaardige wapenfeiten tot de rust.

In de tweede helft wisselde trainer-coach Pennings een aantal spelers. Anwar Tarfit, Imran Echambit en Tom de Bonte kwamen het veld in. SC Kruisland schroefde het tempo nog verder op, waardoor RBC enigszins in de verdrukking kwam. Het leidde niet tot grote kansen, die kwamen vooral uit standaarsituaties. Een vrije trap belandde op de paal en een kopbal ging voorlangs. Twintig minuten voor tijd kwam SC Kruisland op gelijke hoogte. Bierkens wist een voorzet eruit te halen, maar in tweede instantie werd Idabdelhay wel bereikt, die in de verre hoek de stand weer gelijk trok. In de slotfase kreeg de Roosendaalse ploeg nog een kans op de voorsprong toen de ingevallen Didi via een vrije trap het hoofd van Bierkens wist te bereiken, die tegendraads inkopte maar zijn inzet gekeerd zag worden. In de blessuretijd was er weer een strafschopmoment. De Bonte wilde een verdediger passeren door terug te kappen, waarna de bal tegen een hand kwam. De scheidsrechter wuifde ook dit incident weg en gaf een hoekschop dat niets opleverde. Klik hier voor een samevatting van de wedstrijd.

Aankomend weekend begint RBC aan het bekertoernooi. De Roosendalers ontmoeten dan MZC’11 op 3 september. In Zierikzee begint het duel om 19:30 uur. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC – SC Kruisland 1-0 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Flinn Assenberg), Perry Bierkens, Anass el Gamali, Lars Traets; Jordi Ewanena, Mitchell Schilperoord (Karim Didi), Randy Elst (Imran Echambit); Emile Linkers (Anwar Tarfit), Zé Lucas (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 16′ Zé Lucas 1-0; 70′ Ouaddaf Idabdelhay 1-1

Scheidsrechter: Eric Methorst

Klik op RBC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC voor meer informatie over de club.