RBC pakt eerste bekerwinst tegen Beek Vooruit in moeizaam duel

0
379
RBC-BeekVooruit-arthur-verbraak

RBC heeft de eerste officiële wedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel was met 5-3 te sterk voor Beek Vooruit. Wel moesten alle zeilen bijgezet worden om te zorgen dat de overwinning over de streep getrokken kon worden, aangezien de bezoekers vlak na rust op een 2-3 voorsprong kwamen. Het was uiteindelijk de ingevallen Emile Linkers die de thuisploeg in veilige haven schoot. Aan het eind van het duel werd er tijdelijk gestaakt vanwege kwetsende uitlatingen vanaf de Voltaside naar de keeper van Beek Vooruit. Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd met enkele minuten nog op de klok uitgespeeld, waarbij RBC en Beek Vooruit elkaar de bal toeschoven.

Bij RBC begon Roy de Weert in de goal. Achterin waren er plekken gereserveerd voor Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena. Op het middenveld kregen Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix een basisplek. In de punt begon Tom de Bonte, geflankeerd door Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad.

RBC opende heel sterk en binnen een mum van tijd was er de voorsprong. Reuvers wist met een loopactie achter de laatste linie te geraken. Hij kopte naar de meegelopen Jens Wirix die het officiële eerste doelpunt namens RBC wist te maken in 2023-2024. Daarna leek de thuisploeg ook snel op 2-0 te komen, maar Meierdres kon de bal niet binnen tikken na een voorzet van Mohammad. RBC leek de wedstrijd in handen te hebben, maar werd plotsklaps verrast toen aan de rechterkant een voorzet bij de tweede paal tegen de touwen werd gewerkt. Daarna regen de oranjehemden enkele kansen aaneen, al had het na de gelijkmaker wel even de tijd nodig om weer in het spel te komen. Twee maal Jens Wirix en eenmaal Sander Wirix waren dichtbij, maar het was uiteindelijk Mohammad die met een lage schuiver in de verre hoek de stand naar 2-1 bracht.

RBC leek afstand te gaan nemen, maar de honderd procent kansen werd niet benut. Moustafa, De Bonte (2x), Jens Wirix en Meierdres zagen hun inzetten stranden. Het waren de bezoekers die wel het goede voorbeeld gaven. Uit een ingooi werd de bal opnieuw bij de tweede paal binnen gewerkt. Na de rust kwam Beek Vooruit zelfs op voorsprong toen een lage voorzet aan iedereen voorbij ging en in het net belandde in de verre hoek. Vlak daarna had de club uit Prinsenbeek de stand zelfs naar 2-4 kunnen tillen, toen een simpele bal binnen getikt kon worden, maar deze werd zo bij een verdediger van RBC in de voeten geschoven. Het was het startsein om het tempo flink op te schroeven voor de oranje-witten.

Na enkele pogingen was het Mohammad die met een prachtige treffer vanuit de tweede lijn de stand weer gelijk trok. De ingevallen Emile Linkers wist RBC daarna in veilige haven te brengen. Eerst werd hij getorpedeerd door de doelman van Beek Vooruit, waarna een strafschop volgde. Linkers ging zelf achter de bal staan en faalde niet, 4-3. Even later wist Mohammad Linkers te bereiken, waar die laatste met een lage schuiver de stand op 5-3 bracht. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning heeft RBC goed uitzicht op de tweede ronde van de beker. Volgende week ontmoet het WHS uit Sint Annaland.

RBC – Beek Vooruit 5-3 (2-2)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said (Anwar Tarfit), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Sander Wirix, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Zé Lucas), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 0′ Jens Wirix 1-0; 4′ Joost Schalk 1-1; 28′ Moustafa Mohammad 2-1; 41′ Joost Schalk 2-2; 46′ Mees Vermeulen 2-3; 64′ Moustafa Mohammad 3-3; 77′ Emile Linkers 4-3; 86′ Emile Linkers 5-3

Scheidsrechter: B.J.E.M. van Heeswijk

Aantal toeschouwers: 364

Bron: RBC Voetbal
Foto: Arthur Verbraak

Klik op RBC Roosendaal voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RBC Roosendaal voor meer informatie over de club