Rhoon wint overtuigend van COAL

0
326
20230902 opkomst teams Rhoon-COAL

Na een zinderend slot van de competitie vorig seizoen, was het zaterdag voor het nieuwe seizoen alweer de eerste wedstrijd om het echie voor Rhoon. De ploeg van Raymon Kuipers nam het thuis op tegen het Rotterdamse COAL.

Vorig seizoen werd er afscheid genomen van een aantal sterkhouders. Dit seizoen heeft het vlaggenschip zich versterkt met een aantal ervaren rotten die op hoger niveau gevoetbald heeft. Tel daar bij op een nieuwe trainer Raymon Kuipers en er staat weer een goede selectie.

VV Rhoon is voor de districtsbeker van de KNVB ingedeeld bij Strijen, Den Bommel en de tegenstander van zaterdag: het Rotterdamse COAL.

Op een zonnig en warm Sportpark de Omloop had vv Rhoon er direct al zin in. Tijdens de eerste 10 minuten had het niet gek geweest als de thuisploeg al met 3-0 had voorgestaan, maar de allermooiste kansen werden niet benut. Ook daarna bleef het nog kansen regenen, maar viel de eerste treffer niet.

Uiteindelijk viel de verdiende 1-0 toch nog voor rust, een afgemeten voorzet van links werd keurig door Paco van de Vlist binnen gewerkt.

De 1-0 was in vergelijking met het spelbeeld een zeer karige ruststand. Daardoor bleef het in de 2e helft toch opletten want een kans krijgt de tegenstander altijd. Het leidde gelukkig ook in de 2e helft niet tot een tegengoal. Doelpunten van Thom de Boer en vlak voor het einde van Ramon Salas zorgde uiteindelijk toch nog voor een prima einduitslag. De eerste stap naar de volgende ronde is gezet. Volgende week speelt het 1e elftal van Rhoon de volgende wedstrijd voor de poule in en tegen Strijen.

Verslag en foto: Eric Husen.

Klik op vv Rhoon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Rhoon voor meer informatie over de club.