Jari Goudswaard kende met SKNWK een meer dan teleurstellend seizoen

0
299
GVDB2450- VJBEVVJ2023

Het was in 2017 dat SKNWK voor het laatste een degradatie meemaakte uit de derde klasse nadat het in 2016 de titel pakte. Ook nu maakte de Sport Kombinatie Nieuwerkerk hetzelfde scenario mee, tot teleurstelling van rechtsback Jari Goudswaard (23) die van dit seizoen als derdeklasser meer had verwacht.

“Dat je na één seizoen alweer degradeert is toch een fikse tegenvaller want op sommige momenten hadden we misschien wel beter resultaat kunnen halen. Al moet je wel zo eerlijk zijn dat je niet voor niets als laatste eindigt. Tussentijds is er ook nog een trainerswisseling geweest en ook dat helpt niet direct mee. Na dat besluit in de winterstop had dat niet direct invloed op de resultaten, al was het op trainingsveld qua sfeer en plezier wel merkbaar. We stonden toen echter al ver achter en met die versterkte degradatieregeling leek het al vlug een kansloze expeditie.”

Goudswaard kijkt persoonlijk wel terug op een aardig debuutseizoen in de derde klasse ondanks de degradatie. “Ik denk dat ik me technisch en vooral tactisch toch aardig heb ontwikkeld. Ik speel nu vijf seizoenen hier nadat ik overstapte van MZC’11. Toch is dit pas mijn eerste volledige seizoen als basisspeler en dat was prettig om ritme te houden en ervaring op te doen. Je speelt toch tegen een aantal topteams en daar word je altijd beter van. Die spitsen zijn slim, hebben ervaring en dat is voor mij zeker leerzaam geweest.”

Vorig seizoen vertoefde de inwoner van Zierikzee nog een half jaar in het buitenland voor zijn studie bedrijfskunde aan de HZ. “Ik zit in mijn laatste jaar en kreeg vorig jaar de mogelijkheid om in Zweden een stageperiode te volgen. Die heb ik met beide handen aangepakt en dat was geweldig leerzaam. Ik woonde op mezelf en kwam ook in contact met een nieuwe cultuur. Bovendien is het een prachtig land en heb er veel gezien en ondernomen. Gevoetbald echter niet en dat miste ik daar wel. Ik kwam er achter dat voetbal voor mij de perfecte uitlaatklep is om sportief bezig te zijn en mijn energie kwijt te kunnen. Ik ben dan ook blij dat ik dit seizoen alles heb kunnen spelen, alleen jammer van de degradatie.”

Wat het nieuwe seizoen gaat brengen is nog afwachten. “Er vertrekken wat jongens en er komen een aantal nieuwe terug. Zaak is om een nieuwe start te maken, er in de voorbereiding een team van de smeden en dan in de competitie weer voor de bovenste plekken te gaan. Want voor mij smaakte het spelen op een iets hoger niveau zeker naar meer.”

Klik op SKNWK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SKNWK voor meer informatie over de club.