Ramon van Loon geniet van zijn huidige rol bij Veere

0
97

VEERE  – Vanwege een hardnekkige knieblessure moest Ramon van Loon (32) in 2019 noodgedwongen stoppen als voetballer bij v.v. Veere. Daarna kwam de vraag vanuit de groep of hij toch bij de selectie betrokken wilde blijven. En sinds anderhalf jaar is hij als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf als rechterhand van Danny Magito.

“Na zelf voetballen is het toch de manier om nog zo dicht mogelijk bij én op het veld te kunnen staan. Bovendien heb je op een bepaalde manier toch nog invloed op de tactiek en het eindresultaat, al is het altijd minder dan je als actief voetballer hebt. Dat is soms nog wel eens lastig, omdat je diep vanbinnen toch altijd nog een beetje voetballer blijft. Maar de rol die ik bij Veere vervul die bevalt me heel goed. Met heel veel jongens heb ik zelf nog gevoetbald en als ze je dan vragen of ik bij de staf wil blijven, dat vond ik wel mooi. En het is voor mij ook een manier om mijn steentje te blijven bijdragen aan de prestaties van de club.”

Van Loon doorliep de gehele jeugdopleiding tot de senioren bij Zeelandia Middelburg, waarna hij ging studeren in Nijmegen en later wonen en werken in Utrecht. Nadat hij daarna weer naar Zeeland verhuisde en ging wonen in Middelburg, koos hij niet voor Zeelandia maar besloot hij te gaan voetballen bij Veere wat destijds nog een vierdeklasser was. “We werden in 2017 kampioen door vijfentwintig van de zesentwintig wedstrijden te winnen. Het jaar erna heb ik nog vijf duels gespeeld in de derde klasse, maar kreeg steeds meer klachten. En die werden alleen erger, totdat ik in 2019 nogmaals geopereerd werd. De klachten bleven echter aanhouden, waarna ik ben gestopt. Sindsdien probeer ik me in deze huidige rol als assistent verder te ontwikkelen.”

Of hij in de toekomst zijn trainerspapieren wil gaan halen, daar is hij nog niet uit. “Daar gaat best de nodige tijd inzitten om dat te behalen, dus ik weet niet of ik dat wel wil. Momenteel zeker nog niet, al is er vanuit de club wel de mogelijkheid toe. Maar ik geniet hoe het nu gaat, met Danny klikt het goed en we kunnen prima sparren over tactiek, opstellingen en gewoon over het voetbalspelletje. We zijn elkaars klankbord, terwijl ik natuurlijk iedereen binnen de club ken. Dat werkt prima. Er is rust binnen de groep en we waren goed gestart in de competitie. We wilden graag een stabiele middenmoter zijn, en dat zal ook richting het nieuwe seizoen zo blijven. Hopelijk met wat gerichte versterkingen erbij dat we dan nog mee kunnen gaan doen voor meer. Tot die tijd is het zaak om door te blijven trainen en met de groep onszelf door te ontwikkelen. Als dat lukt dan kunnen we hier nog wat moois neer gaan zetten denk ik.”

Klik hier voor meer artikelen over Veere