R.W.B. start in juli weer een aantal activiteiten op

Na de persconferentie van Premier Rutten van vorige week kregen alle voetbalverenigingen weer een update van de KNVB over de gevolgen van het Coronavirus met daarbij de gevolgen voor het voetbal.
Happy-point

Gelukkig zijn alle inspanningen niet voor niets geweest en werden er een aantal versoepelingen aangekondigd. Hiermee komt de start van het voetbalseizoen wat gepland is in het weekend van 19 en 20 september weer een stuk dichterbij. De eerste KNVB bekerwedstrijden staan gepland in het weekend van 29 en 30 augustus. Vanaf 1 juli vervallen de beperkingen op het veld om te voetballen voor alle categorieën én kunnen we bij RWB weer bezoekers, leden en familie van RWB-ers op onze accommodaties ontvangen. Globaal komt dit laatste erop neer dat heel veel weer mag mits men zich strikt blijft houden aan de basisregels zoals, 1,5 meter afstand, vaak de handen wassen, drukte vermijden en thuisblijven als je ziek bent.

Sportkantine weer open
Vanaf 1 juli mogen ook alle sportkantines en terrassen weer open. Om de sportkantines weer ‘coronaproof’ te maken moeten de richtlijnen vanuit de Koninklijke Horeca Nederland gevolgd worden. NOC*NSF heeft een handige checklist opgesteld die helpt bij het veilig heropenen van de kantine, deze zullen dus ook bij RWB nageleefd moeten worden.

Voetbalsportschool Larry van Ommen
Bij RWB staan er in de maand juli nog een aantal activiteiten op het programma waarbij dus ook de kantine geopend zal zijn. Uiteraard met naleving van de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland.

De eerste activiteit is de opening van de Voetbalsportschool van Larry van Ommen die gepland staat op woensdag 1 juli om 15.00 uur. Daarna zal de Voetbalsportschool op woensdag 8 juli om 15.00 uur en vervolgens op woensdag 15, 22 en 29 juli en woensdag 5 augustus om 10.00 uur weer te gast zijn bij RWB. Er staan voor de Voetbalsportschool ook nog twee zaterdagen gepland en wel op zaterdag 25 juli en zaterdag 1 augustus om 10.00 uur.

Voetbalschool Leon Hutten
Op de vrijdagavonden is RWB de gehele maand juli gastheer van de voetbalschool van Leon Hutten die op deze avonden het kunstgrasveld huurt van RWB. De kantine is op deze avonden van 17.30 tot 21.00 uur geopend.

Lagere Elftallen
De selectie en jeugdafdeling hadden in de maand juni hun trainingen weer opgepakt en op enkele uitzonderingen na begint voor hen wat voetbal betreft de vakantie. Voor de selectie start op dinsdag 4 augustus dan weer de voorbereiding op het seizoen 2020/2021.

Op de woensdag en donderdag in juli hervatten de Lagere Elftallen en de Taaie Tijgers weer de training. Tijdens de trainingsavonden in juli (einddatum donderdag 23 juli) zal de kantine vanaf 20.00 uur weer geopend zijn. Uitzondering hierop is donderdag 2 juli, dan wordt de kantine gebruikt voor de selectiebijeenkomst. In verband met het maximaal aantal personen is de selectiebijeenkomst dit jaar enkel voor genodigden.

Klik hier voor meer informatie over VV RWB.
Klik hier voor een ander artikel.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.