R.W.B. neemt puntje mee uit Oosterhout

0
84

Zondag 9 december 2018 had RWB voor de competitie thuis tegen Waspik de laatste wedstrijd gespeeld voor de competitie. Na twee maanden van winterstop, training en oefenwedstrijden ging het afgelopen zondag 3 februari 2019 uit bij het Oosterhoutse SCO weer eens een keer om de punten.

Door verschillende omstandigheden, werk, ziek of geblesseerd trad RWB aan met een jong team waarvan 3 spelers nog in JO17 en JO19 uit mochten komen. Met ook nog twee jonkies op de bank was de gemiddelde leeftijd lager dan in het eerste deel van de competitie. Het was dan ook niet vreemd dat RWB aarzelend begon en het initiatief in de beginfase bij SCO lag. Resultaat daarvan was dat SCO al na 5 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Een scherpe voorzet ging aan deze goal vooraf waarbij de invliegende Diogo Apolonia fraai scoorde. Na een kwartier voetballen en nog een kans van SCO om verder op voorsprong te komen gooide RWB de schroom van zich af en knokte het zich terug in de wedstrijd. Resultaat was dat er nu ook kansen kwamen voor RWB. Met de vrije trap van Kevin Remie, die op de paal terecht kwam, was RWB het nog het dichtst bij de gelijkmaker en bleef het tot de rust 1-0.

Na rust ging RWB op zoek naar de gelijkmaker en nam het vertrouwen in een goed resultaat alleen maar toe. Halverwege de 2e helft viel de terechte gelijkmaker doordat Kevin Remie, na aangespeeld te zijn in het 16 metergebied, goed wegdraaide en onhoudbaar voor keeper Berrie van Dijk van SCO diagonaal binnen schoot. Het laatste kwartier was spannend en golfde het spel heen en weer, beide ploegen wilden kost wat kost winnen. Trainer Ruud van den Heuvel bracht met Wessel Jacobs nog een extra spits in de ploeg maar aan de stand veranderde niets. Beide ploegen konden leven met het 1-1 gelijkspel en bij RWB was men van mening dat de jonkies ondanks een aarzelend begin zich kranig hadden geweerd.

Als het weer geen gekke dingen meer gaat doen staan er tot Carnaval nog drie competitiewedstrijden op het programma. Zondag 10 februari is hiervan de eerstvolgende en deze wedstrijd gaat thuis op De Gaard tegen Groen Wit uit Breda.