Lekkerkerk en Leonidas in evenwicht

0
99

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de tweede wedstrijd van 2019 op het programma, uit tegen het Rotterdamse Leonidas. De thuiswedstrijd werd in november met 2-3 verloren na een matig beging van Lekkerkerk. Daardoor werd in de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Na het verlies tegen IJVV De Zwervers in de eerste wedstrijd van 2019 was een resultaat wel heel erg gewenst.

Lekkerkerk begon de wedstrijd tegen de gastheer uit Rotterdam met een aantal wijzigingen in de ploeg. Lekkerkerk speelde vanuit een compacte organisatie en probeerde met scherpe uitvallen gevaar te stichten. Dat lukte al in de vierde minuut toen Pim Molenaar een bal op de achterlijn nog voor het doel wist te krijgen. Luke Sitskoorn kwam een paar centimeter te kort om de bal in het doel te prikken.

Leonidas had veel de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Bij een enkele vrije trap of corner was het wel dreigend met veel lange mensen. In de zeventiende minuut kwam Lekkerkerk na een mooie aanval op 0-1. Alex Velsink stuurde Bart Sterrenburg in de diepte weg. Bart had een scherpe lage voorzet in petto voor de inlopende Pim Molenaar. Pim wist wel raad met deze kans en gleed prima binnen. Tot aan de rust kwam Lekkerkerk niet echt meer in gevaar, maar wist zelf ook geen grote kansen meer te creëren. De voor rust prima leidende arbiter floot na 47 minuten voor rust met een 0-1 stand op het virtuele scorebord.

Na rust drong Leonidas feller aan en met hoge ballen voor de goal en probeerden ze de gelijkmaker te forceren. In de tegenaanval was Lekkerkerk een aantal keer dreigend maar uitgespeelde kansen leverde dat niet op. In de 60e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap die hoog in het strafschopgebied gepompt werd. De aanvoerder van de thuisploeg maakte de gelijkmaker.

Een overtreding op Tristan de Bruijn werd bestraft met een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. De vrije trap werd door Kevin van Gent breed gelegd op zijn broer Mike. Mike knalde vanaf twintig meter laag in de verre hoek. Lekkerkerk stond nu weer op voorsprong.

In de 94e minuut kreeg Leonidas een vrije trap, die werd nog éénmaal het strafschopgebied in geschoten. De bal leek achter te gaan maar werd vanaf de achterlijn toch nog voor gekopt. De inlopende aanvoerder kreeg de bal op zijn hoofd en kopte vanaf vijf meter de 2-2 binnen. Na deze treffer floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.