Professioneel Spijkenisse weerstaat concurrent Ter Leede

0
94

De mannen van trainer Wubben boeken een fraaie 0-3 winst in Sassenheim. Een hoger tempo spelen als het moet. Temporiseren als het kan. Spijkenisse voelde en las de uitbeurt tegen Ter Leede bewonderenswaardig, onnavolgbaar en zelfs professioneel. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Trainer Peter Wubben en zijn mannen waren dan ook dik content met de 0-3 overwinning op de club uit de Bollenstreek die zichzelf ook ziet als een van de titelkandidaten in de hoofdklasse A.

Sassenheim – En, daar zag het in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet naar uit. In de tweede minuut van de ontmoeting deponeerde Ian van Otterlo het leder al in het Spijkenisser doel en leken de groen-witten tegen een zepert te lopen. Scheidsrechter Aafouallah annuleerde tot ontzetting van de spelers van Ter Leede de ogenschijnlijk glasheldere treffer echter, zodat de beginstand onaantastbaar in takt bleef. De thuisclub bleef de betere ploeg vooralsnog; ook al verhoogde Spijkenisse het spelaandeel. In de 21ste minuut verschenen de Spijkenisser aanvallers massaal voor het vijandelijke doel, weerde Ter Leede twee keer een aanval af, maar kwam het kleinood in het bezit van Stefano Gonsalves, die aan een avontuur begon. Gonsalves werd geen strobreed in de weg gelegd en loste uiteindelijk een schotje dat de 0-1 voorsprong voor Spijkenisse op het scorebord bracht. Vanaf dat moment kon scheidsrechter Aafouallah in de ogen van iedereen die de gastheer een warm hard toedroeg geen goed meer doen. Elke beslissing werd opzichtig bekritiseerd en het eigen spel van Ter Leede had daar het meest onder te lijden. Spijkenisse haalde met kunst en vliegwerk de rust met de kleinst mogelijke voorsprong.

Uitblinkers

Zowel voor als na de rust kende Spijkenisse enkele sterkhouders die uiteindelijk aan de basis van de eindzege stonden. Doelman Mustafa Amezrine ranselde enkele keren de bal uit het doel die als treffer door het publiek al geteld was. De verdediging werd door Anthony Bentem voortreffelijk gestalte gegeven waardoor Ter Leede wanhopig maar tevergeefs naar kansen zocht. Verdediger Yassire Hamdani voelt zich steeds meer thuis en zijn aanvallende impulsen zijn niet te versmaden.

Zes minuten na de spelhervatting kreeg Spijkenisse een strafschop toebedeeld. Kees Tol maakte geen fout vanaf de stip en verdubbelde de voorsprong voor de bezoekers. In het daarbij ontstane tumult werd Ian van Otterlo met een rode kaart naar de douche gestuurd.

De wedstrijd leek beslist. Spijkenisse drong niet meer zo aan en Ter Leede had zijn kruit verschoten. Zeker toen na een oogstrelende combinatie tussen Felino Jardim en Kees Tol de bal bij Jazzy Adams terechtkwam die onverbiddelijk raak schoot: 0-3. De strijd was gestreden en de klus geklaard. Spijkenisse troefde een concurrent af en klom naar de tweede plaats in de Hoofdklasse A.

Ter Leede-Spijkenisse 0-3 (0-1). 21′ Stefano Concalves 0-1, 52′ Kees Tol 0-2, 80′ Jazzy Adams 0-3.

Ter Leede: Ruben van der Does (9′ Glenn Teunissen), Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans (76′ Mike Dam), Floris Mulder (71′ Stefen Wayer), Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Brayan Caicedo, Toon Zwetsloot, Rob Zandbergen, Joey van den Berg.

Spijkenisse: Mustafa Amezrine, Yassire Hamdani, Jesse Luijkx, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Dtefano Concalves, Felino Jardim, Sander Barragan, Jazzy Adams (83′ Rephendry Amsterdam), Peter de Lange, Kees Tol.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Jaafar Aafouallah uit Eindhoven floot matig en gaf rood aan Ian van Otterlo, geel aan Floris Mulder en Jeffrey Bok allen van Ter Leede, ook Jesse Luijkx van Spijkenisse ontving geel.