Prestatieverschillen tussen standaardteams

Zowel de zaterdag- als zondaghoofdmacht van GSC/ODS begon met ambities aan het huidige seizoen in de verschillende competities. Bij het ingaan van de beslissende fase van het seizoen is inmiddels duidelijk dat er verschillen bestaan in de prestaties van beide teams.

Het eerste zaterdagteam van GSC/ODS belandde dit seizoen in de vierde klasse van het district West II, met een stevig blok uit de Hoeksche Waard en uit het Rijnmondgebied. Onbekend maakt niet echt bemind op sportpark Stadspolders, want bij het ingaan van de slotfase van het seizoen is duidelijk dat er voor de zaterdaghoofdmacht geen prominente rol in de prijzenverdeling weggelegd zal zijn.

Dieptepunt was onlangs de thuiswedstrijd tegen Simonshaven, nota bene de hekkensluiter in de competitie. Een duel dat ook nu nog het schaamrood op de kaken van de spelers uit de formatie van Cees den Breejen zal brengen: Simonshaven trok op sportpark Stadspolders met 2-3 aan het langste eind en bezegelde daarmee een roemloos slot van de competitie. Een week eerder was al met 3-2 verloren van de lijstaanvoerder BZC/Zuiderpark waardoor GSC/ ODS, dat gehoopt had een prominente rol in de competitie te kunnen spelen, een kleurloze middenmoter in deze poule is geworden.

Voor het zondagteam van GSC/ ODS, dat de vijfde klasse achter zich liet en als frisse debutant in de vierde klasse begon in september, ligt daarentegen nog een mooi einde van het seizoen in het verschiet. De formatie van Ertugrul Oztürk heeft nog twee ijzers in het vuur in de slot fase van het seizoen: de tweede periodetitel is een reële optie en ook in de reguliere competitie is er nog van alles mogelijk want de verschillen in de top van de rangschikking zijn uitermate gering. Mustafa Tekin was onlangs in de thuiswedstrijd van GSC/ODS tegen BSC de belangrijke man door de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. Met een vierde plaats doet de nieuwkomer in de vierde klasse het tot nu toe in elk geval uitermate verdienstelijk. Het recente 1-1 gelijkspel tegen koploper en gedoodverfd kampioen Emma onderstreepte nogmaals dat GSC/ODS een prima indruk maakt op een hoger niveau dit seizoen.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De kassa rinkelt tijdens Week van het geld

Breda, 31 maart 2023 – Afgelopen week stond de Week van het geld 2023, met als thema “Bedwing the...

VV Drechtstreek JO8-1 heeft ‘toetje’ al binnen

PAPENDRECHT - In de ‘schaduw’ van het eerste team, dat dit seizoen in de derde klasse weer kleur op...

‘Dat woord accepteren we hier bij Unitas’30 niet!’

Schelden met kanker? Dat is op en rond het complex van Unitas'30 vanaf nu verleden tijd. Tenminste, dat hopen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.