Geen winnaar bij Pelikaan – Zwaluwe

0
    160

Pelikaan begon goed aan de wedstrijd op kunstgras tegen Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. Uit een voorzet kopte Ruben de Raad op doel maar de goed keepende doelman redde met een uiterste krachtinspanning.

In de 5eminuut schoot Ruben de Raad wel raak maar alleen de assistent-grensrechter van de tegenpartij zag dat het buitenspel was en vlagde pas toen de bal in het doel lag. Omdat de scheidsrechter twijfelde wachtte hij op wat zijn assistent zou doen. En die vlagde uiteindelijk. Zelfs volgens de aanhangers van Zwaluwe was het geen buitenspel, maar goed, dat gaat soms zo. Diezelfde Ruben de Raad stond als eindpunt na een goede aanval van Pelikaan maar ook deze tegendraadse poging verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Pelikaan had de gehele eerste helft het overwicht maar kreeg geen kansen meer. Zwaluwe kreeg welgeteld één kans in de eerste helft. Door een verkeerde inschatting van de Pelikaan-verdediging kreeg Zwaluwe op grote afstand bij toeval de bal in bezit en omdat Pelikaan- keeper Jeroen de Veij ver voor zijn doel stond probeerde de Zwaluwe-speler van afstand over Jeroen de Veij heen te spelen. Dat lukte maar de bal ging gelukkig voor Pelikaan naast.

In de tweede helft begon Pelikaan weer goed aan het tweede gedeelte want binnen een paar minuten kregen de Peli’s twee mogelijkheden maar zonder succes. Halverwege deze helft een mooie ééntwee tussen Ruben de Raad en de ingevallen Jermain Bebrout waarbij de laatste alleen voor de keeper kwam maar de snel uitgelopen doelman onderschepte de inzet. Zowaar tussendoor een gevaarlijk schot van een Zwaluwe-aanvaller welke op de lat uiteenspatte. Maar ook Pelikaan zou de lat raken. In blessuretijd mocht Jesper Nossent een corner nemen. De zogenaamde indraaier eindigde tegen de onderkant van de lat en stuiterde voor de lijn weer het veld in en daardoor bleef het 0-0.

Pelikaan voetbalde niet slecht, was ook sterker dan Zwaluwe maar aangekomen bij het strafschopgebied verdween alle inventiviteit en koelbloedigheid. Het was een gemiste kans voor Pelikaan juist omdat het zich vorige week met een overwinning op Nivo Sparta weer aanmeldde voor de titelstrijd maar door nu twee punten te laten liggen weer achterop raakt met nog een zwaar programma voor de boeg.

Trainer Driss El Akchaoui wisselde maar één keer en dit waren de 12 spelers: Jeroen de Veij, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Valeri Silva (60, Jermain Bebrout), Jeffrey Nossent, Adilson Dias de Barros, Mitchell Kroos, Jelle Dekker, Jordy van Buren, Jesper Nossent en Ruben de Raad.