Powervrouw met een groen-wit hart aan het roer in Bavel

0
189

Voetbalvereniging Bavel heeft sinds november een nieuw voorzitter. Christel Geerts heeft het stokje overgenomen van Eric Joossen. Deze energieke vrouw zat al een jaar in het bestuur, was leider van een jeugdelftal en heeft twee kinderen bij de club rondlopen. Ze gaat nu vol ambitie aan de slag als voorzitter.

Besturen zit in Geerts’ bloed. Het komt niet zelden voor dat de Bavelse benaderd wordt voor een functie in het bestuur van een organisatie. Of dat nu van een peuterspeelzaal is of van haar werk. “Blijkbaar hebben mensen het idee dat ik dit goed kan. Ik weet wel dat ik heel analytisch naar dingen kijk, graag terug naar de basis ga als ik zie dat iets niet goed loopt. Ook vind ik het echt te makkelijk om commentaar te leveren, maar dan zelf niet de handschoen op te pakken als je de kans krijgt.”

Zo klom ze in haar werk ook op van secretaresse tot directeur. “Terwijl ik eigenlijk secretaresse was geworden omdat ik het rustiger aan wilde doen, gezien mijn gezinsleven.” Maar besturen zit in haar genen.

Geerts is blij dat ze voetbalvereniging Bavel eerst op een andere manier heeft leren kennen. “Als leider van het team waarin mijn zoon speelt. Dan kijk je met een heel andere blik, zie je dingen die niet goed gaan en hoor je waar mensen over mopperen. Ik houd graag feeling binnen de organisatie.”

Bavel is niet zomaar een voetbalclub: er lopen om en nabij de duizend leden rond op sportpark De Roosberg. “Qua organisatie is het een bedrijf. De afgelopen jaren zijn druk geweest: we hebben nieuw kunstgras, de kleedkamers, op slag van de kantine en het terras zijn aangepakt. We hebben een nieuwe kledinglijn gekregen, het 80-jarige bestaan gevierd en een nieuwe website laten bouwen. Dit jaar kwam de AVG daar weer bij. We hebben nu even tijd om adem te halen en vooruit te kijken.

Geerts wil vooral de manier van communiceren verbeteren. “Ik ben heel erg van het vastleggen, notuleren en opstellen van actiepunten. Als iedereen alleen naar z’n eigen ding kijkt, gaan we niet vooruit. Als we iets plannen, moet iedereen daarvan op de hoogte zijn.” Het voordeel van zaken vastleggen, is ook dat het wegvallen van vrijwilligers opgevangen kan worden. “Dat kan altijd gebeuren, daarom mag het niet zo zijn dat niemand anders de taken van diegene over kan nemen. Als je zaken goed vastlegt, gaan ze op den duur vanzelf.”

Ze wil verder meer organiseren voor de oudere jeugd. “Voor kinderen wordt nu al aardig wat geregeld, voor de oudere jeugd minder.” Ze spreekt onder meer over een FIFA-toernooi.

Het is duidelijk: met Geerts heeft Bavel een voorzitter die weet van aanpakken, maar te zijner tijd kan ze ook optimaal genieten. “Als ik op zaterdag of zondag bij de club ben, eens een stap achteruit zet en kijk naar de drukte en lachende gezichten op het sportpark, weet ik: dit is waar ik het voor doe. Daar krijg ik echt energie van.