Groen-Wit moet elke week puzzelen vanuit ‘verkeerstoren’

0
161

Het is elke zaterdag druk op het kleine en sfeervolle complex van Groen-Wit. Voor vrijwilligers is het soms flink puzzelen om de wedstrijdschema’s rond te krijgen, zo ondervond Het VoetbalJournaal tijdens een bezoekje aan het Haags Sportpark.

Ingeklemd tussen de smalle straten van Breda-West ligt het kleine, maar sfeervolle sportpark van Groen-Wit. Vanuit de huizen in deze buurt hier in hartje Princenhage heb je prima zicht op de slechts twee velden van de voetbalclub, die op deze plek onmogelijk haar sportpark kan uitbreiden. Op het eerste gezicht lijkt dat wel nodig. Op deze koude zaterdagochtend in november wemelt het op het sportcomplex van de ouders en kinderen, de kantine is gezellig vol en de rijen geparkeerde auto’s hier aan de Postillonstraat reiken bijna letterlijk tot aan een van de cornervlaggen van het hoofveld. “We hebben 35 jeugdteams en twee velden zoals je ziet, dus het is soms wel moeilijk plannen”, geeft Paul Bové toe. “Het is hier en daar wat puzzelen, maar meestal komen we er wel uit. Hopelijk wordt het een zachte winter, want we hebben slechts één kunstgrasveld. Als we niet op ons natuurgras kunnen spelen of trainen, dan is het hier wel een beetje chaos. Het zou al schelen als ons hoofdveld (het natuurgrasveld) ook verlichting krijgt. Sommige jeugd duels starten hier op zaterdag namelijk pas om 17.15 uur, maar helaas zien veel buurtbewoners dat niet zitten”, zegt de jeugdvoorzitter.

Verkeerstoren

Bové doet zijn verhaal in de bijzondere bestuurskamer van Groen-Wit. De grote, hooggelegen ruimte op de eerste etage van het clubgebouw staat midden op het sportpark en door enorm veel ramen heb je een perfect overzicht op elk plekje van het complex. Met een vleugje fantasie zou je de opvallende bestuurskamer de verkeerstoren van Groen-Wit kunnen noemen, waar deze zaterdag een handjevol vrijwilligers toezicht houdt op de vele wedstrijden die momenteel worden gespeeld. “Deze ruimte is een en al nostalgie, maar ook een tikkeltje ouderwets. Dat geldt overigens ook voor onze kantine en kleedkamers”, aldus de jeugdvoorzitter.

“We krijgen altijd veel complimenten van tegenstanders over ons complex, men vindt het hier gezellig. Maar het is niet alleen sfeervol hier, onze teams kunnen ook goed voetballen”, aldus Bové, wiens eigen kinderen uitkomen in de MO15- 1 en de JO11-1 van Groen-Wit. “Onze selectieteams spelen op behoorlijk niveau en treffen in hun competities teams van veel grotere clubs uit deze regio, zoals Beek Vooruit en JEKA.”

Het multiculturele karakter van de wijk Princenhage is hier op een leuke manier te herkennen op de velden van GroenWit. Nederlandse, Turkse, Marokkaanse en Antilliaanse kinderen en ouders bewegen zich kriskras over het sportcomplex en gaan erg goed met elkaar om. “We zijn een echte familieclub, iedereen is welkom en we hebben hier veel respect voor elkaar”, legt Bové uit. “Ik ben er trots op dat we bij Groen-Wit zo gebroederlijk met elkaar omgaan.” De zaterdagochtend is inmiddels voorbij en dat betekent dat het drukste moment van het weekend bij Groen-Wit bijna voorbij is.

“Maar volgende week wordt het chaos hoor, zo klinkt het in de ‘verkeerstoren’ van de club. Dan staan er 17 thuisduels op het programma op het Haagse sportpark, dus dat wordt nog wat.”