‘Powerman’ Tijn Krempel van JEKA leeft voor het voetbal

0
563
Tijn Krempel JEKA

Geboren en getogen in Princenhage , maar gevormd in het rood-wit –blauw van JEKA. De 20- jarige verdediger Tijn Krempel van tweede klasser JEKA heeft heel wat kilometers door Breda gefietst om zijn club in Breda Zuid te bezoeken en is een echte JEKA man geworden. 

“Toen ik 6 jaar was begon ik via mijn ouders in de MP (Mini Pupillen) van JEKA. Zij kenden een aantal mensen die speelden hier en daarnaast ging een goede jeugdvriend van mij naar JEKA. Princenhage is de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid maar werd het dus niet het vlakbij gelegen Groen Wit. .Omdat JEKA niet zo dichtbij was ben ik vaak door mijn ouders met de auto gebracht maar wat ouder moest ik gaan fietsen uiteraard. Eerlijk gezegd vond ik dat helemaal niet  erg. Voetbaltas voorop de fiets, muziekje luisteren en gewoon gaan. Nu heb ik zelf een autorijbewijs en gaat het allemaal wat makkelijker en pak ik sneller de auto dan de fiets,” zegt Krempel met een glimlach.

De HBO student volgt de opleiding sportkunde en is bewust bezig met gezond leven en zijn lichaam. Zo haalde hij onlangs zijn minor ‘verbeteren van voedingsgedrag’ en op dat vakgebied adviseert hij ook mensen bij een sportschool. Voor Krempel is spelen bij JEKA dus mee dan 2 x per week trainen en zondags de wedstrijd.

“ Ik train ook extra thuis voor mijzelf. Van ballen in mijn kamer tot krachtoefeningen en hardlopen. Ook let ik op mijn voeding. Na de wedstrijd in het weekend mag ik altijd van mijzelf eten wat ik wil. Hierdoor koos ik bij mijn opleiding ook voor het verdiepen in voeding. Ik kan zeggen dat ik leef voor deze sport en ik de hele week bezig ben met de eerstvolgende wedstrijd. Ik ben hierin misschien soms een beetje streng voor mijzelf, maar dat maakt mij op dit moment gelukkig. Ook ben ik hoofdtrainer van het jeugdelftal JEKA JO13-2. Vind het erg leuk om te doen en ik heb gemerkt dat je een hele andere kijk krijgt op deze prachtige sport. Of ik op korte termijn trainerspapieren wil halen, dat durf ik niet zo goed te zeggen. Ik heb het al druk genoeg op dit moment en eerst focus ik me op mijzelf als voetballer.”

Krempel is vooral verdedigend ingesteld en wordt op verschillende plaatsen gebruikt is de equipe van van Moergestel. “Elke trainer vindt mij beter op een andere positie en dit zweeft dan een beetje tussen verdedigende middenvelder of rechtsback. Ik ben een verdedigende voetballer. In JEKA 1 speel ik eigenlijk altijd rechtsback in de jeugd was dat ook op andere plaatsen.  Deze sloot ik af met een kampioenschap in de 4de divisie met de O19-1. Ik vind het mooi om te zien dat de O19-1 van dit seizoen opnieuw kampioen is geworden en nu in tweede divisie voetballen.”

De jonge ploeg van vertrekkend trainer Ivo van Moergestel (Naar eerste klasser VOAB) staat nog niet helemaal in de veilige zone momenteel!
“Ik heb er vertrouwen in dat wij als team het veel beter zullen gaan doen dan in de eerste seizoenshelft. Dit vergt een stukje geloof en hard werken, maar ik weet zeker dat wij dit kunnen en dat het goed komt. Jammer dat Ivo weg gaat. Hij is  degene geweest die mij de kans heeft gegeven in 1. Voor hem is VOAB een mooi stapje hoger. Hij wilt zich natuurlijk ook ontwikkelen en hij loopt al een tijdje rond bij JEKA.  Ik wil Ivo alvast bedanken en hem veel succes wensen bij zijn nieuwe club van komend seizoen.”

Wat kunnen we nog verwachten van JEKA de komende jaren? De club waar het bulkt van het talent!
“Er komt een erg goede lichting spelers aan vanuit de O19 en de jongere selectie elftallen. Ik hoop dat veel van deze jongens ook blijven voetballen en willen spelen in JEKA 1. Wanneer veel van deze spelers, maar ook spelers uit JEKA 2, in JEKA 1 komen voetballen weet ik zeker dat we snel zullen promoveren. We spelen al een tijdje in de 2e klasse en ik denk dat het langzamerhand tijd begint te worden om weer eens te promoveren. Jeugdig enthousiasme kan alles,” besluit een gedreven Krempel. 

Mijn droom was om profvoetballer te worden. Daarom heb ik in het verleden veel feestjes afgezegd.

Klik op rkvv JEKA voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv JEKA voor meer informatie over de club.