‘Postbode’ Raijmakers klaar om te leveren voor RKVV Nieuwkuijk in de derde klasse.

The Mailman van RKVV Nieuwkuijk verwacht een lastig seizoen in de derde klasse. Max Raijmakers promoveerde met Nieuwkuijk  afgelopen jaar na een spannend competitieslot. “We hebben genoeg talent in de selectie, maar zullen constant moeten presteren.”

RKVV Nieuwkuijk heeft enerverende jaren achter de rug. De selectie promoveerde in 2011-2012 naar de vierde klasse, werd twee jaar later kampioen op dat niveau, om weer twee seizoenen later te degraderen uit de derde klasse. Afgelopen jaar revancheerde Nieuwkuijk zich, door via de nacompetitie promotie af te dwingen. De 24-jarige spits Raijmakers maakte al die hoogte- en dieptepunten mee.

Waar RKVV Nieuwkuijk in 2015-2016 nog te zwak bleek voor de derde klasse, verwacht Raijmakers nu een ander seizoen op dat niveau. “Het is een pittige competitie, maar wij zijn ook allemaal een paar jaar ouder geworden. Nieuwkuijk is heel erg afhankelijk van de jeugdlichtingen, aangezien we het met bijna allemaal eigen jongens doen. De lichting van zes jaar terug, waar ik in zat, en die van één en twee jaar geleden zijn erg goed. Daar kunnen we nu van profiteren.”

Hij ziet dat er genoeg talent in de selectie zit. “Daardoor hebben we een brede groep met veel kwaliteit, alleen is het belangrijk dat we constant blijven presteren. Dan verwacht ik dat we een stabiele middenmotor kunnen worden. In de voorbereiding hebben we dat al laten zien, in de wedstrijden tegen tweede- en derdeklassers.”

De nacompetitie van 2016-2017 was een spannende, weet Raijmakers nog. “We kwamen in het thuisduel van het eerste tweeluik, tegen WDS’19, al snel met 0-2 achter. Dat hebben we nog recht kunnen zetten, uiteindelijk wonnen we met 3-2. In het uitduel was het na 90 minuten 2-1, maar in de verlenging bleken we conditioneel de betere en mede daardoor wonnen we alsnog. In de finale versloegen we VVR, met 3-2 en 4-2. Die promotie hebben we goed gevierd.”

De spits deed zijn bijnaam eer aan in die nacompetitie, zo nam hij in de laatste wedstrijd tegen VVR alle vier de doelpunten voor zijn rekening. “Onze leider in de A1 noemde mij The Mailman omdat ik altijd lever, net als een postbode. In het geval van de postbode zijn het brieven, bij mij doelpunten.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.