Plezier staat bij meiden Kruiningen MO20 altijd voorop

0
577
VV Kruingingen-MO20

Waar het eerste team van Kruiningen in de nacompetitie degradeerde naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, daar konden de meiden van MO20 dit seizoen alsnog voor een sportief succes zorgen. In de 2e Klasse kreeg het zelfs twee kansen op de titel, maar haalde het tot twee keer toe net niet. 

Teleurstelling was er volgens trainer/leider Ewout Dek zeer zeker, maar toch was er ook tevredenheid over het verloop van het seizoen. “We hadden uit tegen Roosendaal voldoende aan een punt maar die verloren we met 2-1. Daarna kregen we nog een kans thuis tegen Cluzona. Helaas wisten we toen ook dat ene puntje niet te pakken en verloren met 0-1. Jammer is het zeer zeker, maar toch kunnen de meiden terugkijken op een mooi jaar. Zowel op als naast het veld is het een hechte groep meiden en dat is leuk om te zien hoe die zijn verbeterd het afgelopen seizoen.”

Er was al afgesproken dat ongeacht het eindresultaat er een mooie feestavond zou volgen na de laatste wedstrijd op de Kruse Mat. “Dat hebben we ook gedaan en was supergezellig. Het tekent ook de samenhorigheid bij iedereen en dat is soms misschien nog mooier dan het sportieve deel, al was een kampioenschap vieren wel de spreekwoordelijke kers op het seizoen geweest.”

Samen met Piet Zevenbergen en Peter Schuitert is Dek zes seizoenen geleden begonnen bij het elftal als MO13. De oud-speler van het eerste elftal heeft het prima naar zijn zin bij het team waarin ook zijn dochter Fay speelt en hij inmiddels alleen nog met Peter begeleidt. “Het lijkt ook wel of het elk jaar een stukje leuker wordt. Je ziet die meiden steeds ontwikkelen. Eerst speelden sommigen bij de jongens en op een gegeven moment werd er een meidenteam geformeerd. Daarin ben ik meegegaan en sindsdien nooit meer ermee gestopt. Jammer is het wel dat er nu twee speelsters, waaronder mijn dochter stevig geblesseerd zijn en het afwachten is hoe dat gaat lopen. Doordat we niet zo heel veel meiden hadden hebben we dit seizoen ook een paar keer negen tegen negen moeten spelen noodgedwongen.”

Na de zomer zal er daarom naar alle waarschijnlijkheid een samenstelling komen qua elftal van de MO20 en de meiden van de MO15. “Die kans is zeer groot maar is nog even aankijken. Het is vaak wel het lot van de kleine dorpsvereniging en daar hebben we mee te dealen. Als we al die meiden aan het voetballen kunnen houden dan kunnen ze op termijn hier nog jaren vooruit.”

De laatste fase van de competitie was voor het team het meest succesvolle en leukste deel, zeker ook omdat het zo lang meedeed voor de titel. “We zijn in januari een weekendje naar Limburg geweest en dat heeft een heel positief effect gehad. Je zag de boel elke week beter worden, hechter en ook sportief ging het lopen. En ook als staf vullen Peter en ik elkaar prima aan. Het credo is voor ons vooral dat er plezier moet zijn. Natuurlijk neemt dat toe als de resultaten goed zijn, maar ook zonder resultaten moet iedereen er lol in hebben. Verbeteren en jezelf ontwikkelen is mooi, maar plezier in je hobby blijft het allerbelangrijkste. En dat hebben ze heel erg veel gelukkig en wij als staf dan uiteraard ook.”

Komend seizoen gaat het duo dan ook door als trainers/begeleiders bij het meidenteam. “Ik heb zelf zestien jaar in het eerste elftal gespeeld en als dan je dochter gaat voetballen raak je betrokken. Voetbal blijft een geweldig spelletje en als je dan aan de kant staat en je ziet iedereen genieten, dan is dat het mooiste wat er is.”

Klik op vv Kruiningen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kruiningen voor meer informatie over de club.