Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College. Binnen de voetballerij is de docent actief als sportverzorger bij VVGZ uit Zwijndrecht en gaat hij zijn derde seizoen in met de club. 

Carrière
Voor Sanders was het eigenlijk de normaalste zaak om sportverzorger te worden. Het zit eigenlijk wel in de familie. “Je kunt zeggen dat het er met de paplepel is ingegoten. Mijn vader was sportverzorger bij o.a. TOGR en ik ging zo vaak als ik kon met hem mee. Ook mijn oudere broer, Erik Sanders, is sportverzorger. Hij is momenteel actief bij XerxesDZB.”

Zelf voetbalde Sanders vroeger ook, maar kwam er een vroeg einde aan zijn carrière in de voetballerij als speler door een blessure. “Na een zware knieblessure lukte het maar niet om weer fit te worden. Daarom ben ik toen gaan revalideren bij Heerjansdam, waar mijn broer op dat moment actief was, Ik was er toch, dus stak ik ook direct de handen uit de mouwen. Toen duidelijk werd dat zelf voetballen er niet meer in zat, weer mij door het bestuur gevraagd of ik misschien verzorger wilde worden bij het tweede elftal. Daar had ik niet lang over nagedacht. Zo had ik mij toen ook opgegeven voor de opleiding sportmassage.”

Een familiaire vereniging
Sanders begon bij Heerjansdam als sportverzorger, maar is uiteindelijk bij VVGZ terechtgekomen. “Vanuit mijn periode bij Heerjansdam kende ik de trainers Fop Gouman en Coen Scheurwater (nu Achilles Veen) nog. Met hen is het contact altijd goed gebleven. Toen Coen vroeg wat mijn plannen waren voor het seizoen 2021/2021, is het balletje eigenlijk gaan rollen. Ik zat op dat moment bij Vitesse Delft en had het prima naar mijn zin. De afstand van reizen, met name doordeweeks, ging mij langzaamaan wel tegenstaan. Fop en Coen waren enthousiast over VVGZ en ik heb aangegeven open te staan voor een gesprek. Hierbij wisten Fop en Rick Versteeg (Technische Zaken) mij zo te enthousiasmeren, dat ik twee weken later het jawoord had gegeven. Hier heb ik nog geen spijt van gehad!” 

VVGZ is volgens de sportverzorger een warme, familiaire vereniging. “Vanaf de eerste dag ben ik goed opgevangen en voel ik mijzelf thuis. De prestaties zijn belangrijk, maar hierbij mag de sfeer en gezelligheid absoluut niet ontbreken.”

Belangrijke momenten
Als sportverzorger heeft Sanders al een paar seizoenen meegedraaid met een paar clubs. Hier heeft hij dan ook wat belangrijke momenten beleefd. “Als dieptepunt, denk ik wel de degradatie uit de eerste klasse met zowel Heerjansdam als Vitesse Delft. Als hoogtepunt dan wel de promotie terug naar de eerste klasse na één seizoen met Heerjansdam.”

Prestatie staat meestal wel voorop bij een club en persoon, maar Sanders vindt als sportverzorger een ander aspect toch ook belangrijk. “Ik vind het altijd mooi wanneer een speler zijn rentree kan maken na een blessure. Veel mensen weten of zien niet hoe hard jongens weken of soms maanden individueel keihard aan hun herstel werken.”

Ambities
Sanders heeft nog ambities als sportverzorger en zou graag op een hoger niveau actief willen zijn. Zo heeft hij al een keertje kunnen meelopen op een hoger niveau. “Voor corona ben ik een keer ingevallen bij Quick uit Den Haag, wat derde divisie speelt. Dat is leuk om eens op die manier van dichtbij te zien en het lijkt mij ook leuk om structureel op dat niveau bezig te zijn.” 

Wij wensen Pjotr Sanders veel succes dit seizoen! 

Klik op VVGZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVGZ voor meer informatie over de club.

Foto: Winsser Visuals

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.