Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

0
458

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben het vandaag over onder andere zijn kwaliteiten en carrièreverloop. Ook blikken we vooruit op zijn toekomst en ambities.

 Gino komt uit Utrecht en is 21 jaar. Hij is op zijn vijfde is hij begonnen met voetballen bij UVV, hier heeft hij tot zijn twaalfde gespeeld. Toen werd hij gevraagd om bij Zeeburgia te komen keepen. Hier heeft hij verder de hele jeugd doorlopen. Hij mocht op zijn vijftiende zijn debuut maken voor het eerste elftal van Zeeburgia. Op zijn negentiende is hij bij het eerste van VV Maarssen gaan keepen. Tot hij afgelopen zomer naar Delta sports ’95 is gegaan.

We vroegen aan Van Luijn hoe dit seizoen vooralsnog verloopt. ‘’Het seizoen is natuurlijk pas net begonnen, maar tot nu toe vind ik dat het aardig gaat. Toch weet ik dat ik nog veel beter kan. Ik hoop dat dit er in de loop van het seizoen ook echt uitkomt. Het is ook niet gek dit ik nog niet op mijn top ben, want ik heb een halfjaar geen wedstrijden gespeeld. Dus ik vind dat het naar omstandigheden prima gaat. De bedoeling is nu vooral om fitter te worden en dat ik beter ga keepen. Mijn kwaliteiten liggen denk ik vooral bij het mee voetballen. Ik denk dat ik het spel goed kan lezen, waardoor ik vaak een stap voor ben en het mezelf iets makkelijker kan maken.’’

Vervolgens wilde we weten waarom Gino eigenlijk is begonnen met keepen. ‘’Het begon eigenlijk dat ik zowel wilde keepen als voetballen. Ik wisselde het dus steeds af. Totdat mijn vader gebeld werd door de trainer van Zeeburgia D1, ze hadden nog een keeper nodig en of ik dat wilde zijn. Ik zat toen zelf ook in de D1 (O13) van UVV. Mijn opties waren spelen in de tweede klasse of keepen in de eerste divisie. Dit was de voornaamste reden dat ik vast ben gaan keepen.’’

Ook lieten de doelman reageren op de stelling: ‘Keepers zijn gek?’ ‘’Ik denk dat er wel een kern van waarheid inzit. Een van mijn trainers heeft ooit iets gezegd waardoor ik ook echt dacht keepers zijn wel gek ja. Hij zei: heb je ooit bedacht dat de functie van een keeper eigenlijk is, dat je die ballen tegen je aan moet laten schieten. Een normale reactie zou juist zijn om weg te duiken.’’ Wat keepers misschien ook vaker hebben dan spelers zijn rituelen. We wilde weten of Gino ook rituelen heeft voor een wedstrijd. ‘’Aan het begin van de wedstrijd hinkel ik eerst twee keer op mijn linkerbeen en vervolgens twee keer op rechts. Als ik naar mijn doel loop trek ik een sprintje en tik ik de lat aan. vervolgens spring ik twee keer op de vijf meterlijn. Dit herhaal ik bij aanvang van de tweede helft.’’

Tot slot vragen we de goalie nog naar zijn ambities en werpen we een blik op de toekomst. ‘’Ik hoop nog steeds gewoon om ooit de Eredivisie te halen, maar of dit heel realistisch is weet ik niet. Als ik kijk naar wat echt haalbaar zou moeten zijn dan hoop ik ooit nog de tweede divisie te kunnen halen. Een hoge amateurclub zou mooi zijn om te halen en als ik kijk naar wat ik al kan en wat ik nog kan leren, is dit denk ik ook wel haalbaar. Ik wil gewoon het uiterste uit mezelf halen en een zo compleet mogelijke keeper worden. Ik wil alle facetten goed beheersen zodat ik in elke situatie weet wat ik moet doen en mijn team kan helpen’’, sluit Gino af.

Klik op Delta sports ’95 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Delta Sports ’95 voor meer informatie over de club.