Pippy Pruymboom ziet potentie bij Wieldrecht

Na vier seizoenen in de derde klasse is Wieldrecht eindelijk weer terug in de tweede klasse, het niveau waar de club van 2005 tot 2015 al speelde. Na drie mislukte nacompetities op rij behaalde Wieldrecht vorig seizoen onder trainer Ron Tempelaar het kampioenschap in de derde klasse B , na een enorm spannende titelstrijd met stadsgenoot DFC en VV Prinsenland.

DORDRECHT – Na een zinderende slotfase van het seizoen werd Wieldrecht op zaterdag 25 mei op het veld van VV Dubbeldam voor het eerst sinds 1990 weer eens kampioen. Onder de nieuwe hoofdtrainer Pippy Pruymboom wil Wieldrecht de komende jaren doorgroeien. ,,Deze club en deze selectie hebben de potentie om een eersteklasser te worden, maar dat zal niet lukken als we tevreden achterover gaan leunen. Na een kampioenschap is het juist goed om door te pakken als club,” zegt Pruymboom, die de afgelopen negen jaar trainer was bij stadgenoot Oranje Wit.

Naast Pruymboom kwamen er met nieuwkomers Robert Versteeg (Oranje Wit), Justin Blaauw (Drechtstreek), Claudio Teneggi (RCD), Ferhat Kemaldar (GSC/ODS zo), Mohammed Salman (EBOH) en Jeffrey Beek (Papendrecht) ook nog eens zes ervaren spelers binnen bij Wieldrecht. Met Armando Tuur en Jerremy de Lijster vertrokken er ook twee belangrijke spelers naar Oranje Wit, maar in de breedte is Wieldrecht er zeker beter op geworden afgelopen zomer. En zo kan het dus dat Cees Groeneveld en Jens van Vugt, in mei nog zo belangrijk met hun goals in de kampioensrace, in de voorbereiding opeens in het tweede stonden. ,,Zo hard is voetbal soms, maar het zou goed kunnen dat ik dat helemaal verkeerd heb gezien,” zegt Pruymboom. ,,Het mooie van Wieldrecht is dat het tweede elftal in de reserve hoofdklasse ook op een mooi niveau speelt en omdat zij altijd voor ons spelen, zal ik de thuiswedstrijden van het tweede zeker altijd kijken. Over een paar weken kan alles dus zomaar anders zijn, want jongens die hard hun best doen en goed spelen krijgen van mij altijd een kans.”

Pruymboom is verder blij met de vele opties die hij in zijn selectie heeft. ”We hebben ontzettend veel wapens. Natuurlijk hebben we een aantal spelers met veel snelheid voorin, maar het is altijd een uitdaging om dat zo goed mogelijk te gebruiken. Soms moet je ook die ruimte voor jezelf creëren. Daar moeten we dus creatief en flexibel in moeten zijn, maar ik heb met ervaren jongens als Robert Versteeg, Ferhat Kemaldar en Aron de Keijzer veel spelers tot mijn beschikking die het spelletje goed zien. Zij vinden het ook leuk om daar over mee te denken en praten. Dat is prettig werken. Het kan een mooi seizoen worden, maar we spelen ook in een sterke competitie. Aan een voorspelling zal ik mij dus nog niet wagen.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.