SJC wint met 3-1 van VOC

0
167

Het moest een makkelijk wedstrijdje worden maar daar zag het bij de rust toch niet naar uit. Een totaal onnodig veroorzaakte strafschop bracht hoop bij VOC. De Rotterdamse rode lantaarndrager, die in de eerste 5 wedstrijden nog geen punt had weten te veroveren.

SJC trad aan zonder de nog geschorste Stef van der Zalm, de aan de lies geblesseerde Tom Broekhuizen en de toch niet wedstrijdfitte Timo Ruigrok. De druilerige zondagmiddag en het handjevol publiek was ook al geen entourage die zorg draagt voor een wedstrijd met veel spanning. Dat die spanning er voor SJC wel even was werd dus veroorzaakt door de al genoemde strafschop en de 0-1 achterstand.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd vanuit een gesloten verdediging en boden elkaar ruimhartig de gelegenheid om de bal op het middenveld rond te spelen. Van enige duidelijke aanvallende acties  was geen sprake. Trainer Wolf roerde zich vanuit de dug-out maar dat resulteerde niet in zichtbaar resultaat. Tijdens de eerste 20 minuten noteerden we zegge en schrijve voor beide ploegen elk één mogelijkheidje. En voor beiden ook één corner. Na ruim 25 minuten klonk er gejuich vanuit de tribune. Maar de door Yordi Groot op 18 meter genomen vrije schop, zeilde slechts in het dak van het doel. Vlak voor rust kreeg SJC de eerste echte kans na een vrije trap van Demir Strojil. De bal ging fraai richting de inkomende Derrin Wijdenbosch. Maar helaas vloog ook zijn inzet over het doel.

Even later leek Hardenberg door te kunnen breken maar hij kon, ten koste van een gele kaart voor Dullemans van VOC, worden gestopt. De rust leek aan te breken met de brilstand totdat Dario van Breukelen zich vergaloppeerde. De toegekende strafschop was keeper Haggerty te machtig: 0-1.

De manier waarop Florian Wolf zijn team stond te coachen deed vermoeden dat het in de pauze heeft gedonderd in de kleedkamer. SJC kwam terug met Levi van Nispen voor de licht geblesseerde Abbas El Tamimy. En al direct was het voor SJC raak. Vanuit een rommelige situatie was het Nick Lim die de bal in het doel deed belanden:1-1. Achter de Rotterdammer doelman Sven Hees verzamelde zich de SJC-supporters compleet met de trom. In de verwachting dat er snel meer doelpunten zouden volgen roerden zij zich luidruchtig. Het verlangde doelpunt leek na ruim een kwartier ook te vallen. Helaas viel de uitstekende inzet van Levi van Nispen tot grote teleurstelling niet in het net maar juist op de kruising.

Kort hierna bracht Florian Wolf Billy Tavares voor Nigel Hardenberg. Die had nog nauwelijks zijn plekje ingenomen of Derrin  Wijdenbosch liet de 2-1 aantekenen. SJC domineerde en kwam hierna verdedigend niet meer in moeilijkheden.  Toen VOC, na ruim een half uur in de 2e helft, wel heel erg slordig balverlies leed,schakelde SJC zoals Wolf het graag ziet. Op snelheid ging Tavares langs zijn man en bood Melvin van Stijn de kans om een prachtig diagonaal schot af te leveren. Buiten bereik van iedere VOC-er verdween de bal in het doel: 3-1. De wedstrijd was hiermee gespeeld. VOC-trainer Mark Weel probeerde nog verandering teweeg te brengen door  2 wisselspelers in te zetten. Een vruchteloze poging want SJC gaf niets meer weg. En zo eindigde deze wedstrijd in de 5e overwinning voor SJC van dit seizoen.

Zondag is er opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Leonidas. De club toonde haar ambitie en trok op gewenste weg naar de 3e divisie maar liefst 14 nieuwe spelers aan. Daarom beloofd het opnieuw geen gemakkelijke strijd te worden. De tot nu nog ongeslagen Rotterdamse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen HBS. En heeft overigens een doeltreffende voorhoede maar kreeg wel 9 doelpunten tegen. Daarom hoeft SJC ook niet bij voorbaat kansloos te worden geacht.