Pijntjes wegen niet tegen plezier voor Wesley Paijmans Vlijmense Boys

Met zijn 37 jaar is Wesley Paijmans één van de routiniers van het eerste elftal van Vlijmense Boys. Aan stoppen denkt de voormalig jeugdspeler van PSV en FC Den Bosch niet. Zolang hij lichamelijk nog mee kan, blijft hij voetballen.

werktalent_255550
“Ik ben nog best fit, ondanks mijn leeftijd”, zegt Paijmans lachend. “Ik kan nog aardig meekomen. Al heb ik wel pijntjes, die komen vooral na de wedstrijd. Soms wel een dag of drie à vier.” Maar het plezier dat hij uit het voetballen haalt weegt zwaarder dan de last die hij heeft van de pijntjes. “Dat nog wel. Anders was ik wel gestopt. Maar nu is de motivatie om door te gaan er nog heel erg. Het voetbalspelletje is gewoon leuk. De wedstrijdspanning naar de zondag toe, dat het echt ergens om gaat. Dat is bij een lager elftal anders. Daarom wil ik het zo lang als mogelijk volhouden.”

Dat hij nu bij Vlijmense Boys speelt vindt Paijmans leuk, want daar is het voor hem allemaal begonnen. “Daarna heb ik een jaartje in de jeugd van PSV gespeeld en daarna acht jaar bij FC Den Bosch. Daar speelde ik van de jeugd tot twee jaar in het tweede.” Vervolgens waren er twee jaar op hoog amateurniveau bij OJC Rosmalen, voor hij naar Nivo Sparta ging. “Daar heb ik tien jaar gespeeld. Maar ik wilde graag afsluiten bij Vlijmense Boys. Op de een of andere manier trok dat mij om daar een paar jaar te voetballen. Ik was 33 toen ik weer terugkwam. En ik ga dus nog even door.”

In al die jaren dat hij als voetballer actief is heeft Paijmans heel wat mooie dingen meegemaakt. Bij Vlijmense Boys pakte hij kampioenschappen met de F-jes en E-tjes, wat leuk was. “Bij de senioren is dat het jaar geweest dat we tweede stonden. Toen liep alles op rolletjes. We hadden een periode in het verschiet, de koploper stond op zes punten. Dat was wel een hoogtepunt.”

“Mijn tijd bij Nivo Sparta was wel heel speciaal”, gaat Paijmans verder. “Den Bosch ook wel, ik heb gespeeld tegen spelers als Wesley Sneijder en Robin van Persie, dat zijn dingen die je nooit meer vergeet. Maar qua seniorenvoetbal heb ik hele leuke jaren gehad bij Nivo Sparta. Dat was een vriendenelftal. We gingen veel naar de kroeg samen, maar speelden op Hoofdklasseniveau. Met een man of tien zijn we een jaar of acht bij elkaar gebleven, dat was best bijzonder.”

Met al zijn ervaring zou een rol als trainer in de toekomst misschien logisch zijn, de kans is klein dat Paijmans het trainersvak inrolt. “Die ambitie heb ik niet. Ik denk wel dat ik lager ga voetballen. Helemaal niet meer voetballen gaat hem niet worden. Maar het is nu in mijn hoofd nog niet zo dat ik lager wil voetballen. Die wil is er nog niet”, zegt de ervaren middenvelder, die weet dat hij wel even nodig zal hebben om wedstrijdfit te zijn. “Je hebt een langere aanloop nodig om fit te worden. En wedstrijdfit is ook nog eens heel iets anders. Maar dat komt goed. Als je naar mijn verleden kijkt, ik heb links en rechts wat zware blessures gehad, ben ik ook altijd weer opgekrabbeld.”

Klik hier voor meer informatie over Vlijmense Boys

Klik hier voor meer artikelen over Vlijmense Boys

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.