Peursum vrouwen 1 boekt ruime zege in duel tegen Achilles Veen vrouwen 1

0
101

De dames van Peursum kunnen weer 1 wedstrijd wegstrepen. Vanavond werd er gespeeld tegen Achilles Veen vrouwen 1. Ondanks 6 afwezigen werd er ruim gewonnen.

Peursum begon wel goed aan de wedstrijd maar in een tegenstoot kreeg Achilles Veen een corner. Peursum stond te prutsen achterin en het cadeautje werd dankbaar benut 0-1. Maar binnen 25 minuten had Peursum de zege veilig gesteld Heleen zorgde voor de 1-1 en 2-1. Gelinda maakte er vervolgen 3-1 van en binnen 25 minuten maakte Heleen er weer 4 en 5 -1 van. Hierna kansen in overvloed voor Peursum maar alleen Louelle scoorde nog op slag van rust 6-1.

Na de rust een chaotische 2e helft. Bij Peursum was de scherpte met namen achterin ver te zoeken. Achilles Veen kreeg zomaar de 6-2 in de schoot geworpen omdat er een terugspeelbal totaal verkeerd werd geraakt en daarmee de spits van Veen vrij voor Laura werd gezet. Ze ronde keurig af en de 6-2 was een feit. Van de 55e tot 63e minuut kreeg Gelinda het op haar Heupen In die 8 minuten scoorde ze liefst 3 keer en zette Peursum op 9-2. In de volgende 6 minuten wist Achilles Veen weer 2 keer te scoren door fouten achterin en zo stond het 9-4. Gelinda maakte er weer 1 voor Peursum en zo werden de dubbele cijfers bereikt 10-4. De 11-4 was een bijzondere. Tessa Disco maakte haar debuut voor Peursum en werd door Maaike vrij gezet voor de keepster en ronde keurig af 11-4.

Daarna was het weer de beurt aan Achilles Veen die er weer heel makkelijk 11-5 van kon maken. Het laatste woord van de avond was voor Maaike. Na een mooie aanval wordt ze in scoringspositie gezet door Tessa. Maaike twijfelt niet en maakt keurig in de rechterbovenhoek 12-5 van. Overigens de 99e goal van Peursum in deze competitie.

Hier blijft het bij en Peursum kan weer 3 punten bijschrijven. Omdat Asperen vanavond ook won met 5-3 blijven de ploegen elkaar volgen op 1 punt.

Zaterdag komt Peursum wederom in actie uit bij HSSC`61. Asperen is dan vrij en zo kan Peursum het aantal wedstrijden op gelijke hoogte brengen en bij winst uitlopen naar 4 punten. Of dat gaat lukken kan u zelf komen zien. De aftrap is wel vroeg namelijk wederom om 10:00.

Peursum vrouwen 1 – Achilles Veen vrouwen 1 12-5 ( 6-1) 3e min 0-1 9e min 1-1 Heleen van der Meijden. 14e min 2-1 Heleen van der Meijden. 17e min 3-1 Gelinda Boon. 21e min 4-1 Heleen van der Meijden. (pen) 24e min 5-1 Heleen van der Meijden. 44e min 6-1 Louelle van der Aa. 52e min 6-2 55e min 7-2 Gelinda Boon. 57e min 8-2 Gelinda Boon. 63e min 9-2 Gelinda Boon. 66e min 9-3 71e min 9-4 77e min 10-4 Gelinda Boon. 83e min 11-4 Tessa Disco. 86e min 11-5 89e min 12-5 Maaike Verduin.