DRV Bedrijventoernooi: met nieuwe fusieclub de oude succesformule

0
168

In samenwerking met bedrijven, de laatste jaren DRV Accountants & Adviseurs, organiseerde Luctor’88 22 jaar lang het nu genaamde DRV Bedrijventoernooi. Deze 23e keer wordt het toernooi het oogappeltje van de nieuwe fusieclub Luctor Heinkenszand.

‘’Want aan een succesformule moet je niet te veel tornen”, vindt Marco Utermark, voorzitter van Luctor Heinkenszand en werkzaam bij DRV. Tijdens het toernooi wordt er vijf tegen vijf gespeeld. De vrijdagavond staat niet enkel in het teken van het sportieve, maar ook van het aangename. Utermark: ‘’Er staat altijd een grote tent, er is muziek en ook voor de kinderen zijn er genoeg activiteiten.” De enige verandering ten opzichte van andere jaren is de speeldatum. ‘’Normaliter was dat de vrijdag na Hemelvaart, maar door de veranderende competitieopzet van de KNVB is dat niet langer een ideale situatie. Daarom hebben we gekozen voor 15 juni. Het is even spannend hoe dat zal uitpakken, al verwacht ik wel dat we wederom rond de veertig teams op de been kunnen brengen. We zijn een van oorsprong Zeeuws bedrijf en dan is het mooi om in die regio maatschappelijk bezig te kunnen zijn. Zo zijn we bijvoorbeeld ook betrokken bij de Kustmarathon.”

Jeugd
Luctor Heinkenszand kiest bewust voor een bedrijventoernooi, niet voor een jeugdtoernooi. ‘’Daar zijn er al heel veel van en er is weinig ruimte op de kalender.” Wel heeft de club andere plannen. ‘’In de meivakantie hebben we voor de jeugd een voetbalmiddag georganiseerd in samenspraak met de gemeente en scholen. Dat willen we de komende jaren gaan uitbouwen.”