Peter de Koning is thuis bij SAB

0
627
Peter de Koning SAB

Wie kent m niet in Breda. Doelman Peter de Koning van SAB. Twee meter hoge –kale kop en 1 meter breed. Inmiddels 51 kilo afgevallen maar een doelman waar je als speler niet graag het duel mee aanging zeg maar.

Hij speelde tot en met de A-jeugd van NAC en was actief bij FC de Geeren-VV Oosterhout-SCO/Tofs-Rood Wit-BoeimeerAdvendo en Sab. De club waar hij inmiddels thuis is, al liggen de roots van de familie de Koning oorspronkelijk bij Advendo natuurlijk. Inmiddels is de familie ‘thuis’ bij SAB. Daar is de Koning nog actief in diverse rollen.

“Ja, dat klopt. Ik heb tot afgelopen winterstop in het 1e gestaan maar heb in de winterstop de keuze gemaakt om te stoppen bij 1. Nu maak ik lekker het seizoen af in Sab 2 en ben coördinator bij de meiden en af en toe ook nog scheidsrechter “aldus de man die met zijn eigen Schildersbedrijf de handen vol heeft. Zijn bedrijfsnaam prijkt ook op de borst van alle jeugdploegen van Sab tegenwoordig. Daar waar hij ook als jeugdtrainer actief is. 

“Bij SAB 1 ben ik ook nog assistent en keeperstrainer geweest. Daarna een half jaar trainer geweest bij Advendo 2 omdat daar de trainer stopte en ik toen zelf niet meer kon spelen vanwege een operatie aan mijn pols. Ben toen naar  VV Oosterhout 2 gegaan als coach, totdat Corona om de hoek kwam kijken. Dat seizoen ben ik ook noodgedwongen trainer geworden van de JO7 bij Sab . Mijn jongste zoontje ging voetballen bij de jo7 nadat hij van de kabouters af kwam. Na twee trainingen stopten de beide trainers en toen hadden ze niemand meer. Dat kon ik uiteraard niet over mijn hart krijgen en nu ben ik dat team erbij gaan doen . We spelen nu in de jo11 in de 2e klasse . We zijn enkele keren kampioen geworden en ben nu 5 jaar trainer van deze jongens . 

Je bent van oorsprong Advendo man natuurlijk – Is Sab inmiddels je cluppie geworden?
“Tja, ben als jeugdtrainer begonnen, daarna in overleg met de voorzitter Pieter van Ginneken enkele andere functies gaan doen . Vorig seizoen ben ik gaan proberen om weer een meidenteam te kunnen opstarten . Dit omdat m’n dochter Ylana ook bij Sab wilde voetballen. Die speelde hiervoor bij Boeimeer . Voor het einde van het seizoen hadden we 18 meiden bijeen dus dat was geweldig. Deze meiden doen het super. Ze winnen en verliezen maar ze hebben plezier en dat is het belangrijkste. Verder ben ik vorig seizoen in het jeugdbestuur gestapt. Daar waren mensen te kort. Nu zijn we uitgebreid en kunnen we stapjes gaan maken binnen de jeugd. Je kan wel zeggen dat ik langzaam een Sab man ben geworden ja.” 

Wordt Peter de Koning ooit nog hoofdtrainer bij een club ?
“Nee, die ambitie heb ik niet. Het lijkt me wel iets maar heb niet de ambitie om de papieren te gaan halen. Voorlopig richt ik me lekker op de jeugd en vooral bij Sab

De jeugd heeft de toekomst natuurlijk. Het eerste elftal ?
Degradatie is moeilijk te ontlopen vrees ik en dan zie ik Sab niet snel terugkeren. Vanuit de jeugd is er momenteel weinig tot niets wat kan doorstromen. Daar gaan helaas nog wat jaren overheen denk ik,” besluit de Koning.  

Klik op SAB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SAB voor meer informatie over de club.