Pelikaan verrast Heerjansdam

0
173

Heerjansdam speelde de 2e (poule) districtsbekerwedstrijd uit tegen Pelikaan (2e klasse) en liet zich verrassen.

Heerjansdam speelde de tweede (poule) districtsbekerwedstrijd uit tegen Pelikaan (2e klasse) en liet zich verrassen door de karaktervolle thuisclub: 4-3. Dat zag er een uur lang niet naar uit en toen de Dammers daarna gemakzuchtig werden en verslapten, sloeg Pelikaan in de blessuretijd toe.

Heerjansdam kwam al snel op voorsprong (7e minuut) door Gert Jan Plaizier, die een voorzet van Jarno Visser bij de tweede binnenschoot: 0-1. Pelikaan had nog geen kans gehad toen het in de 22e minuut plotseling gelijk werd, door een prachtig diagonaal schot van Bora Ozak: 1-1. Een kwartier later deed Luc Delmee voor Heerjansdam hetzelfde. Hij schoot van grote afstand de bal over keeper Sjoerd de Groot: 1-2. Voor de rust werd het nog gelijk, na een counter scoorde Bora Ocak: 2-2.

phonedirect

In de 65e minuut kwam Pelikaan zelfs op voorsprong door Sjoerd Opschoor: 3-2. Twee minuten later al weer een gewijzigde stand op het scorebord, toen Jarno Visser fantastisch een voorzet van Dogukan Kulüp achter (invaller)keeper Dennis Sleiffer schoot: 3-3. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar toen Heerjansdam in de slotfase (en de lange blessuretijd) steeds slordiger werd, sloeg Pelikaan alsnog toe via Bora Ocak: 4-3. Luc Delmee scoorde daarna bijna nog de gelijkmaker.

Dominos_voorjaar2021

Uitslag andere poulewedstrijd: Beek Vooruit – EBOH 1-2.

De stand in poule 13: 1e EBOH                      2-6 (5-2).                    3e Pelikaan                 2-3 (5-6).

2e Heerjansdam          2-3 (7-5).                    4e Beek Vooruit          2-0 (2-6).

(de no.1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde).

Zaterdag 18 september de laatste poulewedstrijden, EBOH – Heerjansdam (14.45 u.) en Beek Vooruit – Pelikaan (17.00 u.).

Bron: VV Heerjansdam

Voor meer informatie over Heerjansdam, klik hier.