Gehavend Spirit speelt gelijk in vermakelijk duel met Wippolder

0
74

Spirit heeft zijn 2e wedstrijd van de bekercompetitie niet weten te winnen. Na de 2-1 nederlaag bij Berkel vorige week, kwamen de Ouderkerkers zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Wippolder.

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong nadat Tim de Vaal balverlies leed rond het eigen 16 meter. Doelman Wouter Korteweg was vervolgens kansloos: 0-1.
Lang kon de ploeg uit Delft niet genieten van de voorsprong, want 3 minuten later trok Ruben Slooff een rush vanaf de middenlijn tot in het strafschopgebied waarna de aanvaller de bal onder de Delftse doelman schoot (1-1). Kort daarna kwam Spirit zelfs op voorsprong door een doelpunt van Ferri Rietkerk. Zijn inzet van randje strafschopgebied ging via de binnenkant paal het doel in: 2-1.
Er waren op dat moment nog maar slechts 8 minuten gespeeld.

Beide ploegen creëerden daarna kansen om de score verder uit te breiden maar misten de scherpte bij de afronding. Vlak voor rust lukte het Wippolder wel. Balverlies in het eigen strafschopgebied werd meteen afgestraft: 2-2.
In de 2e helft startte Wippolder feller. Het zette meer druk naar voren wat soms hachelijke momenten opleverde in de buurt van het Ouderkerkse doel. Toch kreeg Spirit ook kansen. Christian Schrader (zijnet) en Tim van der Zee (raakte de bal niet goed) hadden hun ploeg weer op voorsprong moeten zetten. Maar Wippolder hield Spirit onder druk. De gevaarlijkste kans was een schot op de lat. In de slotfase, met name in de blessuretijd gaven beide ploegen een slotoffensief. Tim de Vaal kopte de bal in de handen van de vallende keeper en Wouter Korteweg voorkwam in de slotminuut een treffer door gestrekt de bal uit de kruising te tikken.

Fysiotherapie Rozenburcht_250097

‘Een terechte uitslag’, gaf Richard van Cappellen na afloop toe dat met een gehavend team aan de start kwam. De oefenmeester moest het doen zonder een aantal vaste basisspelers. Laurens Visser raakte afgelopen donderdag op de training geblesseerd. Ook Kevin Kriek (weekend weg) en Cris de Jong (voorzorg) zaten niet bij de wedstrijdselectie. Timme van Hof zat wel op de bank, maar was niet fit voor een hele wedstrijd. Met het oog op de start van de competitie over 2 weken nam Richard van Cappellen geen risico met sommige spelers. Dinsdag volgt eerst nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympia en volgende week zaterdag de laatste bekerwedstrijd van de poule tegen Heinenoord. Spirit heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde.Er zal dan met 2 doelpunten verschil gewonnen moeten worden van de 1e klasser. De andere wedstrijd mag dan geen winnaar kennen.

Bron: vv Spirit

Klik hier voor meer informatie over vv Spirit.