Pelikaan valt in de herhaling tegen Wieldrecht

Waar iedereen hoopte op een revanche van de 5-0 nederlaag van vorige week, werd die hoop na  1 minuut al een stuk kleiner gemaakt door tegenstander Wieldrecht, want toen stond het al 0-1. Na 13 minuten 0-2 en na 22 minuten de 0-3. Weg hoop op een revanche. Pas na 20 minuten was er een aanval van Pelikaan, waarbij er voor het eerst op doel geschoten werd. Het was Ruben de Raad die een voorzet van Björn van Ingen hard inschoot, maar de Wieldrecht-keeper maakte er een corner van.

In de tweede helft een kleine opleving van Pelikaan. Eerst kopte Rowdy Nossent over en even later uit een corner kopte Ruben de Raad in, maar ook nu redde de keeper. Dat waren de enige wapenfeiten van Pelikaan in de rest van de wedstrijd, want door een terecht gegeven penalty werd het 0-4 en kort daarna de 0-5 na weer een snelle counter van de Dordtse ploeg.

Die laatste goal was een afspiegeling van de gehele wedstrijd. Wieldrecht had “de bus geparkeerd”, trok zich terug zodra Pelikaan balbezit had en kwam er steeds razendsnel uit met hun snelle buitenspelers. Tegen deze tactiek kon Pelikaan niet op met als resultaat een tweede 5-0 nederlaag achter elkaar.

Een echte uitdaging voor de trainersstaf en spelers om er volgende week wel te staan tegen Altena dat op doelsaldo Pelikaan is gepasseerd en op dit moment met drie tegengoals de minste gepasseerde verdediging heeft van de competitie.

Dit waren de veertien spelers die trainer Driss el Akchaoui het veld opstuurde: Jeroen de Veij, Leroy Verwey, Jesse de Raad, Damion Janssen (46, Jesper Nossent), Jeffrey Nossent, Mitchel Kroos, Rowdy Nossent, Björn van Ingen (46, Mohamed el Bannasri), Yorik van Deelen, Ruben de Raad en Deveney Veld (68, Jermain Bebrout).

Bron: Pelikaan
Foto: Peter v/d Waal

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.