Pelikaan JO15-1 met overmacht kampioen!

0
105

Zaterdag 25 mei stond voor JO15-1 de 11e en laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Met 3 punten meer op nummer 2 en een veel beter doelsaldo reden de jongens al virtueel in het roze tricot. Zelfs bij verlies zou het kampioenschap hoogst waarschijnlijk gewoon binnen zijn. Er zou dan alleen nog een week gewacht moeten worden met het vieren hiervan, omdat dan pas alle wedstrijden in de poule gespeeld zouden zijn. Gelijkspelen of winnen in eigen huis was natuurlijk gewoon de opgave en dat zou, met oog op de ranglijst, ook gemakkelijk moeten kunnen. Pelikaan speelde haar laatste wedstrijd tegen het op dat moment op de 10e plek bivakkerende JO15-1 van HSSC’61.

Waar de Peli’s in de najaarscompetitie nog een aantal wedstrijden nipt verloren van hun naaste concurrenten en toen het kampioenschap aan ASWH moesten laten, speelden ze in de voorjaarscompetitie ijzersterk. Onder leiding van trainers Nossent en Verschoor en leider Bakker wist deze talentvolle lichting elke wedstrijd mooi, aanvallend voetbal op de mat te leggen en zag je het team iedere week groeien. Voor aanvang van de kampioenswedstrijd stonden er dan ook duidelijke cijfers op het bord. 30 punten uit 10 wedstrijden. Winnen van HSSC’61 zou een ongeslagen kampioenschap opleveren!

Begeleidt door zwarte en blauwe rook en omlijst met wat vuurwerk betraden beide teams onder begeleiding van scheidsrechter Van Riel klokslag 10 uur het veld. Na het controleren van de passen, het tossen en de high-fives, werd er afgetrapt. Uiteraard waren de jongens zaterdagmorgen toch wat gespannen en dat was de eerste 25 minuten duidelijk te merken. Hier en daar was het voetbal wat slordig, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Ook HSSC’61 kwam niet echt tot een aanval. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, iets wat we afgelopen seizoen wel vaker hebben gezien. Pelikaan had duidelijk meer balbezit en HSSC’61 kwam er af en toe uit, maar werd dan opgevangen door de verdediging van de Peli’s, die afgelopen periode nauwelijks te passeren was. Dat blijkt ook wel uit het zeer lage aantal tegendoelpunten dit seizoen.

Na 25 minuten werd dan toch de ban gebroken. Na een mooi uitgevoerde aanval over meerdere schijven, wist Kevin de achterlijn te bereiken, werd de bal teruggelegd op de goed meegelopen Necip die hem zo binnen kon schuiven. De 1-0 was een feit, kort daarop gevolgd door de 2-0 via Julian. Dat was ook meteen de ruststand.

Na de rust was de verwachting dat de Peli’s wat gemakkelijker tot scoren zou komen. Welle en Koko waren ondertussen in de ploeg gekomen en die zijn het hele seizoen belangrijk geweest voor het team. Maar het liep toch nog even anders… Uit een van de sporadische corners van HSSC’61 kopte een boomlange speler de bal keurig in de kruising, ver buiten bereik van de keeper. Kort daarna was het bijna 2-2, toen een aanvaller van HSSC’61 ontsnapte aan de verdediging van Pelikaan en alleen op de keeper af mocht. Deze redde knap, waardoor de stand op 2-1 bleef. Een enkele minuut later mocht een aanvaller op de 5 meterlijn vrij aannemen en schieten en weer stond de keeper gelukkig op de juiste plek. Maar hierna was het met de kansrijke aanvallen van HSSC’61 gedaan. Uit een vrije trap van Koko viel de 3-1 en in korte tijd liep Pelikaan via twee doelpunten van Wello uit tot 5-1. Eigenlijk had de uitslag nog veel hoger uit moeten pakken, maar aan het einde van de wedstrijd kwam Pelikaan niet meer tot scoren. Dit was dus ook de einduitslag, waarop direct na het laatste fluitsignaal de zwart-blauwe rook over het veld kringelde en het vuurwerk er lustig op los knalde!

Zo is er voor Pelikaan JO15-1 weer eens een kampioenschap te vieren en keert het na een aantal jaren terug naar de Hoofdklasse! De cijfers liegen er niet om. 33 punten uit 11 wedstrijden met een positief doelsaldo van 38 doelpunten en slechts 7 tegendoelpunten.