26e Competitiewedstrijd  Groede – NSV

0
151

Doordat NSV voor het eerst sinds jaren al  ver voor het einde van het seizoen zich veilig heeft gespeeld, kon trainer Andy Wierikx drie op scherp staande vaste waarden aan de kant houden, zodat zij verzekerd waren van een schone lei tijdens de nacompetitie.

Wat een knotsgekke wedstrijd met een handbaluitslag. De 7-5 had net zo goed 12-10 kunnen zijn.

In de eerste 5 minuten krijgt Joost Ossenblok drie dotten van kansen. Twee keer op een voorzet van Martijn de Bruijn en een keer na een vrije trap van Jelmer Akkermans. Drie keer weet de keeper redding te brengen. Martin Kuijer schiet nog een keer in het zijnet. Pas na een kwartiertje krijgt Groede zijn eerste kans. Het is meteen prijs 1-0. Bij de tweede aanval even later kopt Ronnie Kerstens de bal uit het doel. Na zo’n 20 minuten legt Martijn de Bruijn de bal breed op Jelmer Akkermans die binnen schiet,
1-1.

Na een half uur is er een voorzet van Groede die door een vrijstaande speler binnen wordt gekopt. 2-1. Even later wordt een schot van Martin Kuijer door de keeper gestopt. 10 minuten voor rust is er balverlies op het middenveld en de verdediging wordt uitgespeeld 3-1.

De in deze moeilijke wedstrijd goed acterende jeugdspeler Thimo Schepers onderschept de bal bij zijn tegenstander en stuurt Martin Kuijer weg die vrij simpel de 3-2 kan scoren. Vlak voor rust is er eerst een scrimmage voor het doel van NSV. Vervolgens komt Martijn de Bruijn alleen voor de keeper. Hij legt de bal breed op Joost Ossenblok, die de 3-3 binnen schiet. NSV denkt dat het al rust is en geeft hierdoor Groede zo veel ruimte dat zij gemakkelijk de 4-3 ruststand kunnen scoren.

Vlak na de rust vervang Alex van de Sanden, Danny Koeijvoets.  Bij de eerste de beste aanval wordt hij doorzijn verdediging in de steek gelaten en Groede loopt uit naar 5-3.

Vanaf de aftrap geeft Tim Bolte een voorzet welke door Martijn de Bruijn wordt binnen getikt 5-4. Halverwege de tweede helft grijpt Alex goed in wanneer er tot twee keer toe een speler van Groede alleen op hem af komt. Bij de tweede keer komt de bal per ongeluk tegen een been van een tegenstander en de bal verdwijnt over de doellijn. 6-4.

Een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd even onderbroken omdat kampioensploeg Groede 2 met de platte kar het veld oversteekt. Scheidsrechter Tirions die een gemakkelijke middag heeft met uitzondering van het bijhouden van de score, ziet het allemaal gelaten aan en even later gaan we door met scoren van doelpunten. Eerst schiet Martin Kuijer de bal via een tegenstander net naast. Even later geeft hij een prima voorzet op Joost Ossenblok die de 6-5 binnen schiet.

Terwijl iedereen de 6-6 verwacht wordt het tenslotte 7-5 wanneer de aanvallers van Groede mogen uitkiezen wie deze mag scoren.