Paul Koster kan op de fiets naar de training bij VV Wieldrecht

0
504
Paul Koster VV Wieldrecht

Voor Paul Koster ontstaat straks, na de zomervakantie, een bijzondere situatie. Koster keert dan terug bij ‘zijn’ Wieldrecht als hoofdtrainer. Een terugkeer bij de club, waar hij zijn eerste stapjes op het voetbalveld zette, debuteerde in de hoofdmacht, actief was als jeugdtrainer én assistent en dus de cirkel helemaal volmaakt bij de naar de derde klasse gedegradeerde club die hem – ook tijdens en na al zijn andere activiteiten in de voetballerij – nog steeds na aan het hart ligt.

DORDRECHT – Koster was de afgelopen periode al regelmatig bij Wieldrecht aanwezig, nadat hij zijn termijn van drie seizoenen bij Drechtstreek voortijdig beëindigd had zien worden. ,,We wilden bovenin meedoen en de prestaties vielen in de weken voordat we uit elkaar gingen tegen. Dan kon een club tot zo’n besluit komen, dat had ik te respecteren’’, was de lezing van de oefenmeester, die daardoor vanaf begin april al zijn licht bij zijn nieuwe club en oude liefde kon opsteken. 

,,Dat ik bij Wieldrecht ben teruggekeerd, is zeker geen ‘bewussie’ geweest. Wieldrecht heeft mij benaderd, nadat al eerder bekend was geworden dat ik na dit seizoen bij Drechtstreek zou gaan vertrekken. Wieldrecht heeft vooral gekeken naar wie er geschikt zou zijn om de opvolger van toen nog Pippy Pruymboom (Pruymboom verdween tussentijds bij Wieldrecht, waarna Romano Gilaard het seizoen afmaakte, red.) te worden. Ik hoefde ook niet per se op een hoger niveau te werken, maar het is wel mooi dat ik kan terugkeren op voor mij enorm bekend terrein. Bij de club waar ik mijn voetbalcarrière heb afgesloten, even assistent van Henk Molenaar ben geweest en dus straks als hoofdtrainer aan mag treden.’’

Berichtje
Het betekent dat Koster straks op de fiets naar de training kan, bij de club die de afgelopen weken wel een stapje terug moest doen op de voetballadder. ,Ik wil gaan werken aan het verder ontwikkelen van de selectie. Natuurlijk ken ik veel jongens en mensen binnen de club, maar er zal hard gewerkt moeten gaan worden na het afgelopen seizoen want de selectie ziet er inmiddels heel anders uit. Voor mijn vader Nico zal het sowieso een heel bijzonder seizoen worden, omdat zijn zoon straks trainer is van het team waar hij zaterdag steevast gaat kijken. Ik kreeg altijd een berichtje met de uitslag van hem. Dat is nu niet meer nodig.’’

Klik op vv Wieldrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wieldrecht voor meer informatie over de club.