Blik na jaar zonder punten al op volgend seizoen bij Leerdam Sport’55

0
218
Abdullah Ali Ahmed Leerdam Sport'55

Leerdam Sport’55 sloot de voetbaljaargang 2022-2023 af met nul punten na 24 nederlagen in successie en een doelsaldo van zestien gescoorde treffers tegenover 107 geïncasseerde doelpunten. Desondanks gaat de vierdeklasser niet bij de pakken neerzitten en zijn de eerste spelers voor het nieuwe seizoen al gepresenteerd.

LEERDAM – Trainer Raymond Sponselee van Leerdam Sport’55 was dit seizoen niet te benijden. Toen hij vorig jaar juli zijn jawoord gaf aan de club uit de Glasstad, als opvolger van Glen Calor, was duidelijk dat hij met een flink afgeroomde selectie aan de slag moest gaan. Niet minder dan twintig spelers verlieten namelijk de club die in een nog niet eens zo’n grijs verleden nog de degens kruiste met plaatsgenoot LRC Leerdam.

Sportief gezien werd het een kwelgang het inmiddels voorbije reguliere seizoen, want Leerdam Sport’55 kreeg de ene na de andere nederlaag om de oren. Het sloot deze jaargang met louter nederlagen af met twee flinke draaien om de oren: 0-10 in eigen huis tegen Herovina en 7-0 bij Unitas, dat tot de laatste speeldag de strijd om de titel met Meerkerk moest voeren.

Overgangsjaar
De negatieve tendens (en balans) vormde echter geen belemmering voor een verlenging van de verbintenis tussen de Leerdamse club en trainer Sponselee die tot 2025 de selectie onder zijn hoede zal houden. ,,Met daarbij wel de aantekening dat we niet nog zo’n seizoen zouden gaan beleven’’, geeft de keuzeheer duidelijk aan. ,,En daarmee was de clubleiding het eens.’’

Het bleef niet bij woorden want de vernieuwingsslag van de selectie is stevig in gang gezet. Abdullah Ali Ahmed (foto) heeft zijn komst naar Leerdam Sport’55 bevestigd. De 20-jarige speler was in de jeugd actief bij Kozakken Boys en Unitas en koos toen voor een avontuur bij ASV Arkel, waar hij in het afgelopen seizoen voor het tweede team actief was. 

Ray Kant keert terug op het oude Leerdamse nest nadat hij eerder voor Asperen en Heukelum uitkwam. Kant is niet de enige die op zijn schreden terugkeert: ook Benson Samuka, Joseph Charway en Eloys Tapirima maken hun rentree in de Leerdamse selectie. Samil Avci en Desmond Main hadden al eerder hun terugkeer wereldkundig gemaakt, terwijl Guillermo Ooft de overstap van FC De Bilt zal maken.

Sponselee repte eerder over een overgangsjaar bij zijn aantreden bij Leerdam Sport’55. Maar gezien de huidige ontwikkelingen rond de spelersgroep, waar door de technische commissie van de club flink veel energie en werk wordt gestoken. En het feit dat de club geweldig in trek is sinds het nieuwe sportpark is betrokken lijken mooiere sportieve tijden zich aan te dienen. Een tweede seizoen op rij met louter nederlagen lijkt nu al uit den boze.