Patrick Caniere kan met Sluis bouwen op echte Sluizenaren

0
100

Het standaardteam van sv Sluis staat komend seizoen onder leiding van het duo Patrick Caniere en Danny Pols, zij nemen het stokje over van Henk Ottens. Het duo werkt inmiddels al zeven jaar naar volle tevredenheid samen als jeugdtrainers bij sv Sluis. Nu staan ze dus voor de overstap naar de eerste selectie.

Caniere: “Naarmate de jaren als jeugdtrainer verstreken schoot het wel eens door mijn gedachten hoe het zou zijn om trainer van het eerste elftal te worden.” Patrick Caniere begon op z’n zesde en heeft alle jeugdteams van Sluis doorlopen tot hij op z’n vijftiende debuteerde in het eerste elftal. Tot zijn 35e bleef hij steunpilaar van Sluis 1, met tussendoor een klein uitstapje naar IJzendijke. Daarna bouwde hij af in het tweede elftal om twee seizoenen later zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Daarna werd hij jeugdtrainer bij sv Sluis, iets wat hij tot op de dag van vandaag met veel plezier doet: “We hebben een goede groep mensen bij elkaar die allemaal denken in het belang van deze gezellige en mooie club. Dit heeft geresulteerd in een goede jeugdafdeling met veel elftallen die spelen op tweede klasse-niveau en een eerste elftal dat bestaat uit uitsluitend eigen jeugd.” Dit laatste is tamelijk uniek te noemen in het huidige Zeeuws-Vlaamse voetbal.

Vol ambitie
“Toen het bestuur ons benaderde of we interesse hadden om het eerste elftal te trainen was de knoop snel doorgehakt”, aldus de oefenmeester. Ter voorbereiding heeft het trainersduo vervolgens gesprekken gevoerd met de huidige selectie. “Zoals het er nu naar uitziet stopt alleen Tom Hubregtse in verband met. werk. Er komen vier jeugdspelers door naar de senioren en met een aantal jongens wordt nog gesproken.” Over de toekomst is Caniere zeer uitgesproken: “Met de ambitie van Danny en mezelf in combinatie met het talent wat er in Sluis rondloopt vind ik het realistisch om in de top van de vijfde klasse mee te draaien, promotie naar de vierde klasse zou natuurlijk helemaal geweldig zijn en acht ik ook mogelijk.”

Werkwijze
Gevraagd naar de accenten die het duo volgend seizoen wil gaan leggen, antwoordt Caniere: “We proberen de jongens op een persoonlijke manier te benaderen om zo het maximale rendement uit iedere speler te halen. Er loopt hier genoeg talent rond en dit gaan we proberen nog verder te ontwikkelen.” Met veel positiespelletjes en het zoveel mogelijk werken met de bal proberen de oefenmeesters het spelplezier te bevorderen. “Vanuit mijn sportachtergrond zal er ook wat nadruk gelegd worden op kracht en weerstandstraining.”

Toekomst
Ook Sluis was op jeugdgebied genoodzaakt tot een samenwerking, sinds vorig seizoen bestaat er een samenwerkingsverband met Aardenburg. “Voor wat betreft de senioren ziet het er bij ons nog steeds goed uit, zowel het eerste als het tweede elftal bestaat uit Sluizenaren en de selectie is dan ook breed genoeg om volgend jaar weer lekker te kunnen voetballen. We zien de toekomst dan ook vrolijk tegemoet”, besluit Caniere.