Hoogland is volop in beweging, focus ligt meer op de jeugd

0
116

Achttien maanden is Nico Terschegget (57) voorzitter van voetbalvereniging Hoogland. De club is volop in beweging, zeker nu de focus meer op de jeugd is gericht.

Nico Terschegget nam anderhalf jaar geleden het roer over van Peter Vreekamp. De inwoner van Amersfoort kreeg de vraag of hij de voorzittershamer wilde hanteren. Dat had de 57-jarige Terschegget wel oren naar. ,,Er moesten veranderingen plaatsvinden”, zegt de preses over zijn instapmoment. ,,Zowel bestuur als commissies moesten worden gestroomlijnd. De club is steeds verder gegroeid. Zeven jaar geleden zaten we op zestig procent van het aantal leden dat we nu hebben. We hebben er een kleine 1900, waarvan 1600 spelende leden.”

Door die groei moet er op sportpark Langenoord anders worden gedacht. ,,Aan de achterkant moet je de club leiden als een bedrijf, terwijl Hoogland aan de voorkant gewoon een gezellige vereniging moet blijven. Dat botst soms, maar dat geeft niet. De focus is bovendien meer op de jeugd komen te liggen. Voor komend seizoen hebben we met René van der Kooij (nu Hercules, red.) een hoofd opleidingen aangesteld. Daarnaast willen we groeien in het meidenvoetbal. Er voetballen nu tweehonderd vrouwen en meiden bij ons. Over twee á drie jaar moeten dat er honderd meer zijn.”

Daarnaast raakt Terschegget ook het eerste elftal niet uit het oog. De zondageersteklasser wil graag terug naar de hoofdklasse. ,,Dat is toch het visitekaartje van je club, ook voor onze sponsors. Dat is een ander punt waar we mee bezig zijn: het herinrichten van de businessclub. Een aantal sponsors doet het uit clubliefde, maar wij willen onze sponsoren ook wat teruggeven. Dan kom je er niet met alleen een reclamebord langs het veld. Daarnaast willen we één natuurgrasveld laten ombouwen tot kunstgras, willen we over twee jaar nog acht nieuwe kleedkamers openen en onze accommodatie duurzaam maken. Je kunt wel zeggen dat Hoogland in beweging is.”