Papendrecht wint opnieuw

0
94

In een wedstrijd die overheerst werd door de weersomstandigheden, heeft Papendrecht de vierde zege op rij geboekt. Altena werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Het eerste deel van de wedstrijd was zeer matig. De harde wind, die dwars over het veld stond, maakte het ook niet makkelijk om fatsoenlijk te voetballen.

De eerste gevaarlijke situatie was voor het doel van Papendrecht. Een vrije bal van een meter of twintig, die in het strafschopgebied van Papendrecht geslingerd werd, kreeg door de wind en het natte veld een gevaarlijke curve mee. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kon met een reflex net redding brengen. Aan de andere kant kreeg Jearlon Martina een kans, maar zijn schot kon simpel gepakt worden door Altena-keeper Rob de Groot. In de 10e minuut was er een enorme kans voor Altena. Een counter via de rechterkant leidde tot een voorzet, die bij de tweede paal kon worden ingekopt door Dylan van de Pluijm. Met een geweldige redding voorkwam Roy Rijntjes de achterstand voor Papendrecht.

Het matige spel werd niet alleen veroorzaakt door het weer. Beide ploegen waren erg onrustig aan de bal, wat voor veel balverlies zorgde. Altena zakte ver terug en loerde vooral op de counter. In de 29e minuut was het Jay Luciano, die bijna de score opende. Een hoge bal, die in de zestien van Altena viel, werd door de wind teruggeblazen. Daardoor moest de uitkomende keeper Rob de Groot tot aan de rand van het zestienmetergebied komen om de bal te stompen. Jay Luciano kreeg de bal in de voeten, bedacht zich geen moment en lobde de bal over de keeper richting het lege doel. Altena-aanvoerder Julian Geelhoedt kon met het hoofd redding brengen.

Tweede helft

Na de rust kwam Papendrecht snel op voorsprong. Na een lange aanval speelde Jearlon Martina in het strafschopgebied Djerrel Saffignani aan. Hij had oog voor de bij de tweede paal inkomende Jay Luciano, die simpel binnentikte. Na de 1-0 kwam er meer rust in het spel van Papendrecht. Dit in tegenstelling tot de wind, die alsmaar toenam. Altena kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, al was er nog even een hachelijke situatie na een misverstand tussen de Papendrecht-defensie en keeper Roy Rijntjes. De terugspeelbal kon net op tijd door de keeper via het been van Altena-spits Nick van Wanrooij weg worden gewerkt.

Op het moment dat het aardedonker werd en het onweer te dichtbij kwam, staakte scheidsrechter De Pater de wedstrijd tijdelijk. Net nadat iedereen binnen was, barstte een geweldige hagelbui los en raasde de wind met stormachtige snelheden over het veld. Na wat prikwerk in het doelgebied van Altena om de plassen weg te krijgen kon de wedstrijd hervat worden. De ingevallen Justin Beemsterboer was direct gevaarlijk, toen hij aan de rechterkant doorkwam. Hij koos voor eigen succes en schoot de bal ruim over. Niet veel later onderschepte Beemsterboer een inspeelpass, waardoor hij alleen richting het Altena-doel kon. Zijn schot werd echter net geblokt door een verdediger van Altena.

Papendrecht was oppermachtig, maar creëerde enige tijd geen grote kansen. Bij de eerste grote kans was het echter wel gelijk raak. Jay Luciano ging met een mooie actie richting het doel van de gasten. Zijn schot werd gekeerd door Rob de Groot. De rebound werd ingeschoten door Justin Beemsterboer, maar opnieuw was het De Groot die redding kon brengen. De tweede rebound van Beemsterboer was hem echter te machtig. De jonge spits roste de bal snoeihard tegen de touwen. In de slotfase leverde Stephan Bravenboer nog een schot op het doel af, maar het bleef bij 2-0. Een prima overwinning waardoor Papendrecht in het spoor blijft van koploper Nivo Sparta.