Papendrecht weet weer wat winnen is

0
110

Door drie mindere prestaties op rij was Papendrecht aardig gezakt op de ranglijst. Op zaterdagmiddag 20 oktober was een overwinning dan ook noodzakelijk om niet in de gevarenzone te komen. Altena bleek hiervoor een gewillig slachtoffer. Vooraf moest coach Johan Sturrus wederom aanpassingen doen in de verdediging. Xavier Leenheer kon, vanwege een achillespeesblessure, niet spelen. Hierdoor opereerde Thomas Muilwijk nu als vleugelverdediger en zijn plaats in het centrum werd overgenomen door Roger Dupuis. Verder startte Jay Luciano op de bank, omdat hij niet de vereiste trainingsarbeid had verricht.

Op sportcomplex Altena in Nieuwendijk begon Papendrecht voortvarend. In de 8e minuut was het Justin Beemsterboer, die de achterlijn opzocht. Zijn scherpe voorzet werd door Koen Lighaam beheerst tegen de touwen gewerkt. Wie dacht, dat Papendrecht daarna door zou drukken, kwam bedrogen uit. De rest van de eerste helft ontspon zich grotendeels op het middenveld. Slechts een keer werd Altena gevaarlijk, maar de omhaal van Nick van Wanrooij werd bekwaam door Roy Rijntjes gepareerd. Dit was overigens de enige keer in de wedstrijd, dat de Papendrecht-doelman echt getest werd.

In de rust werden aan Papendrechtse zijde twee wissels doorgevoerd. Justin Beemsterboer en Djerrel Saffignani werden gewisseld voor Jay Luciano en Stephan Bravenboer. Dit bleek een goede greep. Er kwam meer snelheid in de aanval en meer balans op het middenveld. Het succes hiervan kwam al in de 52e minuut, toen Luciano een voorzet van Lighaam uit een moeilijke hoek knap langs Altena-doelman Rob de Groot schoof. Tien minuten later was het Koen Lighaam, die uit een voorzet van Rick Molenaar de 0-3 op het scorebord bracht. Omdat Altena niet bij machte was om gevaar te stichten en Luciano nog een tweetal mogelijkheden onbenut liet, was dat ook de eindstand.

Papendrecht speelt nu twee keer thuis tegen achtereenvolgens Heukelum en Wilhelmina ’26. Met twee overwinningen levert dat een plaats op in het linkerrijtje. Daar waar Papendrecht toch thuishoort.