Lekkerkerk verliest bij koploper Charlois

0
103

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de uitwedstrijd tegen medekoploper Charlois op het programma. Na een kleine nederlaag en drie gelijke spelen wachtte Lekkerkerk een zware dobber. Vooraf was besloten om heel compact te spelen en de thuisploeg zo weinig mogelijk ruimte te geven. Lekkerkerk begon de wedstrijd dan ook met twee aanvallers en vijf verdedigers.

De eerste helft
2-0Vanaf het begin stond Lekkerkerk goed en had de thuisploeg moeite om in de kleine ruimtes gevaarlijk te worden. Spitsen Bart Sterrenburg en Stan Burggraaf probeerden samen met de drie middenvelders in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte al na twee minuten toen Stan Burggraaf bij een snelle uitval een kansje kreeg. Helaas miste hij. De thuisploeg had veelvuldig balbezit maar werd pas voor het eerst echt gevaarlijk uit een vrije trap. Het schot op doel werd door keeper Robin Schiedon prima uit de bovenhoek getikt. Andere kleine kansen voor Charlois kwamen bij toeval tot stand na een paar ongelukkige klutssituaties. Het vizier van de spitsen van de thuisploeg stond daarbij niet op scherp.

Lekkerkerk kreeg vanaf de 30e minuut ook een paar mogelijkheden. Na een goede aanval kwam de bal bij de sterk spelende Floyd Versluis. Hij zag zijn harde schot een half metertje over het doel verdwijnen. In de 35e minuut probeerde Mark de Jager het van afstand. Zijn zwabberschot leverde grote problemen op voor de sterke keeper van de thuisploeg. Helaas kan Stan Burggraaf net niet bij de terugspringende bal.

In de 43e minuut kwam de grootste kans na een goeie voorzet van Mark de Jager. Zijn bal belandde bij de tweede paal op het hoofd van Pim Molenaar. De kopbal ging diagonaal met een boog naar de andere hoek. De keeper kon met een katachtige reactie de bal nog net tegenhouden. Na afloop gaf de keeper van de thuisploeg aan dat hij de bal van achter de lijn wegtikte. Dit was helaas door de goeie scheidsrechter niet te constateren. Na deze kans voor Lekkerkerk gebeurde er niets meer tot de rust.

De tweede helft
Na rust begon Lekkerkerk waar het voor rust mee geëindigd was, vanuit een compacte organisatie loeren op een counterkans. In de 49e minuut werd spits Stan Burggraaf gewisseld voor Luke Sitskoorn vanwege kleine pijntjes. In de 52e minuut kwam de thuisploeg ineens op 1-0. Daar hadden ze wel een fout van Lekkerkerk en een gelukkige klutsbal voor nodig. Luke Sitskoorn speelde de bal halverwege de helft van Charlois verkeerd in de breedte op het moment dat er vier spelers voor de bal waren en dachten aan een gevaarlijke uitbraak. Vervolgens kwam de bal ineens bij de linksbuiten van de thuisploeg die de bal via een klutssituatie mee kreeg tussen twee Lekkerkerkse verdedigers. Na een balletje breed kon de bal door een speler van de thuisploeg tegendraads ingeschoten worden. Deze bal was onhoudbaar voor Keeper Robin Schiedon.

Een paar minuten later was de wedstrijd beslist. Na een treuzeling bij laatste man Kevin van Gent kon de spits van Charlois hem de bal afnemen en vanaf 40 meter de bal langs, de op de rand van strafschopgebied staande, keeper Robin Schiedon in het lege doel plaatsen. Door twee individuele fouten had de thuisploeg binnen een paar minuten een 2-0 voorsprong. Na deze twee goals bleef Lekkerkerk wel vanuit de compacte organisatie spelen, want als “de tent opgezet” zou worden, dreigde een grote nederlaag. In het vervolg van de tweede helft kreeg Lekkerkerk nog een aantal mogelijkheden om toch weer terug te keren in de wedstrijd, maar het vernuft ontbrak om de aansluitingstreffer te maken Alex Velsink was nog het dichtstbij met een prima schot van afstand. Ook deze poging werd prima onschadelijk gemaakt door de keeper van de thuisploeg.

In de laatste tien minuten kreeg Charlois wat meer ruimte van Lekkerkerk maar wist daarvan geen gebruik te maken, enerzijds door slordig omgaan met die ruimte, anderzijds door prima verdedigend spel van Lekkerkerk. Na 94 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot na een sportieve wedstrijd zonder maar een enkele kaart voor einde wedstrijd.

Aankomende wedstrijd
Lekkerkerk blijft na vijf wedstrijden op drie punten na tweemaal een nipte nederlaag en inmiddels drie gelijke spelen. Lekkerkerk had tegen koploper Charlois een prima tactisch plan dat 85 minuten goed werd uitgevoerd. In een tijdsbestek van een paar minuten werden twee individuele fouten genadeloos afgestraft. Toch hoeft Lekkerkerk niet te wanhopen want als dezelfde instelling, strijd en beleving opgebracht kan worden in de komende wedstrijden, dan komt de eerste overwinning steeds dichterbij. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen oude bekend DRL. Twee seizoenen geleden in de vierde klasse, was deze ploeg voor Lekkerkerk een lastige tegenstander. Thuis werd 2-2 gespeeld en uit werd nipt met 1-0 verloren. DRL heeft een punt meer dan Lekkerkerk, dus de belangen zijn vooraf duidelijk. De winnaar kan naar de middenmoot gaan kijken, de verliezer blijft onderin de derde klasse hangen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.