Papendrecht verliest onnodig bij Almkerk

0
144

Cees Baars en Jay Luciano in duel om de bal.

Na de mooie, eerste thuisoverwinning tegen Oranje Wit van vorige week werd op zaterdag 28 september de eerste uitwedstrijd in en tegen Almkerk gespeeld. Aangezien Almkerk de eerste competitiewedstrijd verloren had, troffen de mannen van Johan Sturrus een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Tel daarbij op het trage kunstgras en de zeer harde wind, die over het veld raasde; ingrediënten voor een lastige middag voor de rood-zwarten.

De wedstrijd begon met het gebruikelijke aftasten. Het spelbeeld ging daarbij redelijk gelijk op. De grootste kansen waren echter wel voor de thuisploeg, die vaak via de snelle en behendige rechtsbuiten een paar keer gevaarlijk in de Papendrechtse zestien kwam. Tot twee keer toe hield Papendrecht-doelman Roy Rijntjes met veel kunst- en vliegwerk zijn goal schoon. Met een hoog grabbelgehalte wist hij onder andere een prachtige omhaal van de Almkerk-spits ternauwernood onschadelijk te maken.

Aan de andere kant werd ook Papendrecht met een paar snelle tegenaanvallen gevaarlijk. Zo redde de uitstekende Almkerkse goalie een keer op een inzet van de doorgebroken Koen Lighaam. Jay Luciano had overduidelijk een strafschop verdiend na wel zeer opzichtig shirtje trekken van de tegenstander. Maar de bal ging tot onbegrip van velen niet op de stip.

In de tweede helft had Papendrecht letterlijk en figuurlijk de wind tegen. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner ontstond een wat onoverzichtelijke situatie voor de goal, waarbij de bal op de doellijn in het doel werd getikt. Volgens héél Papendrecht had Roy Rijntjes duidelijk zijn hand op bal op het moment van schieten. Volgens de jonge scheidsrechter was dit echter niet zo: 1-0 voor Almkerk.

Na de bediscussieerde openingstreffer volgde een spannende strijd. Almkerk probeerde de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en zette de rood-zwarten al vroeg in de opbouw onder druk. In combinatie met de harde tegenwind werd het Papendrecht zo lastig gemaakt om snel de voorhoede te bereiken. Ondanks het wat slordige spel lukte het Papendrecht toch om een paar goede kansen te creëren, maar Jay Luciano, Xavier Leenheer en Justin Beemsterboer lukte het geen van allen om de gelijkmaker tegen de touwen te krijgen. Aan de andere kant kregen de gastheren nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar ook zij vonden het net niet meer.

Tot ver in blessuretijd bleef Papendrecht aandringen, wat bijna werd beloond. Invaller Roger Dupuis kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 aan te tekenen, maar hij kopte de bal van dichtbij tegen de voet van de keeper. Al met al een onnodige nederlaag voor Papendrecht na een rommelige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Met een beetje minder slordigheden en een beetje meer geluk was minimaal een gelijkspel niet onmogelijk geweest.

Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan is het onbekende SVL uit Langbroek de tegenstander. Op 12 oktober is de volgende thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Kloetinge.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Goodett (Dupuis), Van Ek, Leenheer, Saffignani (Van Wijk), Van der Net, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

Bron: V.V. Papendrecht – Erwin Schuil 

Foto van: Guillaume Kortekaas