Papendrecht doet zich tekort

0
91

Papendrecht heeft zich in de uitwedstrijd tegen Brederodes tekort gedaan. In Vianen werd met 2-2 gelijkgespeeld. Papendrecht keek al snel tegen een achterstand aan. Een vrije bal net buiten de zestien werd op fantastische wijze door Look Roubos over de muur getrapt. Papendrecht-doelman Roy Rijntjes was kansloos.

Niet veel later waren de Brederodes weer gevaarlijk. Vanuit een corner werd uit de tweede lijn op doel geschoten. Roy Rijntjes bracht stompend redding. De rebound kon geblokt worden door de Papendrechtse verdediging. Papendrecht nam daarna de wedstrijd over, had ook het meeste balbezit maar de eindpass ontbrak, waardoor kansen schaars waren.

Daeley van der Graaff was met een prima actie door het midden de eerste, die het Brederodes-keeper Bastian Spriel moeilijk maakte. Zijn schot kon met moeite tot corner gewerkt worden. Papendrecht kreeg wel wat kansen, maar de scherpte ontbrak. Papendrecht had de hulp van Ginuwyne Olf nodig om gelijk te komen. Jay Luciano stoof langs zijn directe tegenstander. De voorzet van Luciano vanaf de achterlijn werd door de centrale verdediger in eigen doel gewerkt.

Na de rust pakte Papendrecht de draad direct weer op. Dit resulteerde al in de 48e minuut in de voorsprong. Bij het uitverdedigen kon Jay Luciano de bal afpakken en alleen richting het doel van de gastheren gaan. Met een geweldige voorzet stelde hij Koen Lighaam in staat om de bal bij de tweede paal binnen te knallen: 1-2. Niet veel later kreeg Stephan Bravenboer de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn schot verdween over het doel.

In minuut 56 kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Ook dit doelpunt viel uit een standaardsituatie. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd bij de tweede paal gebracht, waar Bowan de Bruin vogelvrij stond om de gelijkmaker binnen te koppen.

Papendrecht ging gelijk weer op zoek naar de voorsprong. De sterk ingevallen Rick Molenaar stoomde het strafschopgebied van Brederodes in. Zijn voorzet kon bij de tweede paal niet in een doelpunt worden omgezet door Djerrel Saffignani. Even later stond Saffignani zelf aan de basis van een aanval. Na een combinatie met Justin Beemsterboer gaf hij een voorzet. Bij de tweede paal kon Jay Luciano in vrijstaande positie de bal niet binnen koppen. Een minuut later kreeg Luciano opnieuw een kans. Deze keer werd hij op de rand van zestien bediend door Koen Lighaam. Het schot van Luciano was te gehaast en ging daardoor over het doel.

Toen de arbiter in de 96e minuut – het spel had veelvuldig stilgelegen vanwege blessures – een vrije bal gaf op de rand van het zestienmetergebied van Papendrecht, vreesden de rood-zwarte supporters het ergste. Gelukkig voor Papendrecht belandde de bal deze keer in de muur. Niet veel later beëindigde de prima leidende scheidsrechter het voetbalduel.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Goodett, Muilwijk (Van Ek), Leenheer, Bravenboer (Molenaar), Van der Net, Van der Graaff, Luciano, Saffignani (Beemsterboer), Lighaam.

Onderschrift foto: Doelpuntenmaker Koen Lighaam speelde een sterke wedstrijd op de linker vleugel, trainer Sturrus kijkt toe.