Papendrecht boekt belangrijke zege

0
111

Op dinsdagavond 7 mei werd het restant gespeeld van de wedstrijd Papendrecht – EBOH, die op 8 april gestaakt werd. De gasten startten met 10 man na de rode kaart voor een Dordtse aanvaller in het eerste deel van de tweestrijd. In de resterende 56 minuten deed Papendrecht goede zaken door op het Slobbengors EBOH met 5-0 te verslaan.

In de elf minuten die nog restten van de eerste helft, kreeg Papendrecht twee kansen. De eerste was voor Justin Beemsterboer. Hij werd de diepte ingestuurd en kon alleen naar Kevin Emde. Zijn lob werd beroerd door de EBOH-goalie, waardoor de bal naast ging. Jearlon Martina kreeg de tweede mogelijkheid. Hij kopte van dichtbij hard over, nadat de bal na een afgeslagen corner strak was voorgezet door Sven van der Net.

Na de rust ging Papendrecht vrolijk door met aanvallen. EBOH had het moeilijk met 10 man. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Koen Lighaam. Uit een snelle counter via de linkerkant kon Justin Beemsterboer een voorzet geven, die door Lighaam op de rand van de zestien werd overgeschoten. In de 51e minuut viel de bevrijdende goal. Na een lange aanval, die eindigde in het strafschopgebied van EBOH, kon Koen Lighaam na slecht uitverdedigen van de Dordtse defensie de bal oppikken en met een schuiver de 1-0 aantekenen.

Papendrecht voerde de druk verder op na de openingstreffer en creëerde diverse kansen. In de 60e minuut kwam de 2-0 op het bord, nadat Jearlon Martina de bal bij de tweede paal binnenkopte uit een voorzet van Justin Beemsterboer. Niet veel later scoorde Koen Lighaam zijn tweede. Hij werd op het juiste moment diep gestuurd en kon alleen richting het EBOH-doel. Hij omspeelde vervolgens de keeper en schoof simpel binnen. De 4-0 was de mooiste van de avond en kwam op naam van de hardwerkende Justin Beemsterboer. Nick Kamerling stuurde met een geweldige lange bal Koen Lighaam de diepte in. Hij legde terug op Justin Beemsterboer, die zich vrij draaide en met een schuiver scoorde.

In het laatste kwartier kreeg Papendrecht nog diverse kansen en ook EBOH liet zich even dreigend zien voor het doel van de verder werkeloze Roy Rijntjes. Vlak voor het laatste fluitsignaal viel alsnog de 5-0, toen Jearlon Martina zijn tweede maakte. Hij was attent na een scrimmage in de zestien en tikte de bal binnen. Een prima overwinning die de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Nivo Sparta een echte topper maakt om de bovenste plaats.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen (De Zeeuw), Kamerling, Dupuis, Van Ek, Muilwijk, Saffignani (Van der Graaff), Van der Net, Martina, Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.