Papendrecht 2 promoveert naar hoogste niveau

0
135

Het zaterdagteam van Papendrecht 2 is voor het eerst in zijn bestaan gepromoveerd naar de reserve Hoofdklasse en speelt komend seizoen op het hoogste niveau tegen gerenommeerde ploegen als Kozakken Boys 2 en ASWH 2. Makkelijk ging het niet in de finale van de nacompetitie tegen Zwaluwe 2. De spanningen vierden hoogtij bij beide ploegen, wat het kijkspel aanvankelijk niet ten goede kwam. Papendrecht was wel de beter spelende ploeg, maar het gevaar van Zwaluwe lag in de dode spelmomenten.

Het eerste half uur was er nauwelijks een kans te bespeuren op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe, maar bij de eerste acceptabele aanval van Zwaluwe was het gelijk raak. De volkomen vrijstaande Bas Mutsaers kon vrij inkoppen en de bracht de thuisploeg hiermee op voorsprong. De eerste goedlopende aanval van Papendrecht was tien minuten later en ook hier was het gelijk raak, toen Jerrel van der Zeeuw een voorzet van Djerrel Saffignani gelijk op zijn schoen nam.

Na rust zagen de vele meegereisde Papendrecht-supporters een agressiever Papendrecht, dat Zwaluwe op eigen helft vastzette. Toch was de thuisploeg die in de 55eminuut weer op voorsprong kwam, nadat een hoekschop onvoldoende werd weggewerkt. Saffignani bracht de elftallen weer op gelijke hoogte, waarna voor de gasten kansen ontstonden op de voorsprong. De net in het veld gekomen Jarden van Ek zag zijn schot op de kruising uiteenspatten en kort daarna verzuimde Jearlon Martina alleen voor de Zwaluwe-doelman te scoren. Een minuut later mocht hij dit nog een keer overdoen. Ditmaal maakte hij geen fout en bracht Papendrecht verdiend aan de leiding.

Met nog 20 minuten te spelen nam Zwaluwe het heft in handen en uit de diverse hoekschoppen en vrije trappen ontstonden hachelijk situaties voor het doel van Jeroen Blom, die 5 minuten voor tijd het geluk aan zijn zijde had, toen een Zwaluwe-inzet op de lat kwam. In de laatste minuut kreeg Papendrecht nog een strafschop, die door Martina werd verzilverd. De goed leidende scheidsrechter Labeur liet hierna niet meer aftrappen en de festiviteiten konden beginnen.

Complimenten aan het team en de begeleiding. Het viel wel op dat coach Martin Nouwen, die toegezegd had terug te gaan lopen, wel weer erg snel op het Slobbengors aanwezig was. Terecht overigens, ook hij hoort bij het feest.