Lekkerkerk blijft 3e klasser na winst op Bergambacht

0
85

Gisteren speelde Lekkerkerk thuis de finale wedstrijd van de nacompetitie tegen de buren uit Bergambacht. De gasten waren als 2e geëindigd in de 4e klasse E en hadden in de eerste 2 rondes van de nacompetitie afgerekend met achtereenvolgens FC Maense en Victoria’04. Lekkerkerk had eerst Gouda en vervolgens CKC verslagen. De derby werd onder prima omstandigheden gespeeld, heel veel toeschouwers, vuurwerk en heel veel rook vooraf en lekker voetbalweer. Alle ingrediënten om een mooie pot voetbal te spelen waren aanwezig. Uiteraard stond een plaats in de 3e klasse op het spel.

Lekkerkerk begon de wedstrijd met 3 wijzigingen t.o.v. vorige week. Kevin van Gent en Bart Sterrenburg waren geschorst, Patrick Prevo was geblesseerd geraakt op de training. Brian Martens, Mark de Jager en Stefan Veerwaard waren de vervangers. Door wat inlichtingen het en der had trainer Hans den Besten een prima beeld van de kracht van vooral de aanvallers van Bergambacht. De opdracht aan de Lekkerkerkse verdedigers was dan ook om die 3 spelers geen millimeter ruimte te geven vanaf de 1e tot de laatste minuut. De aanvallers van de gasten kregen geen centimeter ruimte en de Lekkerkerkse aanvallers zette in het begin veel druk op de verdediging van de bezoekers. Dat resulteerde al in de 10eminuut tot de 1-0. Bij een snelle uitval van Lekkerkerk werd door een verdediger van Bergambacht een overtreding gemaakt. De vrije trap van Mark de Jager werd door de zeer goed spelende Stan Burggraaf verlengd. De keeper van Bergambacht was kansloos op de inzet van Stan.

In de 18e minuut kreeg Stefan Verwaard zijn 1e kans van de wedstrijd. Zijn inzet verdween echter voorlangs het doel. Bergambacht probeerde het Lekkerkerk met verzorgd voetbal lastig te maken. Het veldspel van Bergambacht was prima, echter tot kansen leidde dat allemaal niet. De verdedigers van Lekkerkerk waren zeer scherp en gaven geen kansen weg. De spits zat in de tas bij de zeer sterk spelende Tristan de Bruijn en uitblinker Floyd Versluis was zijn directe tegenstander compleet de baas. Ook de laatste man spelende Brian Martens speelde een prima pot en keeper Robin Schiedon heeft al weken zijn goede vorm te pakken. In de 28e minuut moest Mark de Jager geblesseerd uitvallen. Zijn liesblessure was toch te erg om verder de spelen. Zijn vervanger was Pieter Otten. In de 45e minuut kwam Lekkerkerk weer gevaarlijk voor het doel van Bergambacht. Via een vlotte aanval kwam de bal via Pieter Otten bij Stefan Verwaard. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot met links fraai in de verre hoek. De keeper kon de bal ternauwernood met zijn vingertoppen uit het doel tikken. De rust werd bereikt met 1-0 op het scorebord.

Na rust begon Lekkerkerk prima. In de 48e minuut kreeg Pieter Otten een prima kans om de 2-0 binnen te schieten na prima voorbereidend werk van Stan Burggraaf. Zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. In de 50e minuut stond het ineens 1-1. Bij een spaarzame echte kans van de bezoekers was het meteen raak. Een voorzet van de linksbuiten werd door de jeugdige invaller van Bergambacht binnen gekopt. Alex Velsink probeerde de kopbal nog te verhinderen maar dat lukte hem net niet. Zo was de stand weer in evenwicht. Bergambacht ging weer geloven in een goed resultaat en probeerde door te drukken. Lekkerkerk had het een korte periode even moeilijk maar vanaf de 65e minuut zette het toch weer aan en ging op zoek naar de 2-1. In de 74e minuut kwam die goal ook. Helaas werd het doelpunt van Stefan Verwaard vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam dat signaal over. Later in de wedstrijd verklaarde de scheidsrechter aan Stefan Verwaard dat hij het mis had en dat hij onterecht had gefloten. In de 76e minuut haalde Brian Martens de bal van de lijn bij een grote kans van de bezoekers. Bij beide ploegen vloeiden de krachten wat weg en de reguliere wedstrijd eindigde in de 94e minuut in 1-1. Wederom een verlenging voor Lekkerkerk, net als vorige week tegen CKC.

Met heel veel inzet en beleving bleef Lekkerkerk op zoek naar de 2-1 voorsprong. In de 1e verlenging van een kwartier waren de kansen voor beide doelen spaarzaam. Zo werd de rust van de verlenging bereikt met nog steeds 1-1 op het scorebord. De zeer vermoeide Martijn de Jong gaf aan dat hij niet meer kon en kramp had in beide benen. Trainer Hans den Besten zei hem nog even vol te houden. Dat pakte uiteindelijk heel goed uit. In de 110e minuut werd een vrije trap van Brian Martens door de keeper van de bezoekers half weggewerkt. Vervolgens kopte Martijn met een prachtige boog over alles en iedereen heen de bal in het doel. De keeper en een verdediger van Bergambacht probeerden nog de bal te keren maar gelukkig, voor alles wat Lekkerkerk een warm hart toedraagt, verdween de bal in het doel. In de 114e minuut werden Stefan Verwaard en Martijn de Jong gewisseld en vervangen door André van de Wouden en Stan Molemaker. In het restant probeerde Bergambacht de gelijkmaker nog te forceren. Ze kregen daarvoor in de 120e minuut nog 1 kans. De lage inzet werd echter prima gekeerd door Robin Schiedon. In de 123e minuut kreeg Bergambacht nog een vrije trap. Daarbij gingen alle spelers inclusief de keeper mee naar voren. Na goed ingrijpen van Stan Molemaker en Floyd Versluis kon de laatste de bal meegeven aan Stan Burggraaf. Met zijn sprint van 60 meter bleef hij de achtervolgende keeper voor en kon zo de 3-1 binnen schieten. Met zijn 2e goal van de dag was de wedstrijd beslist en floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.

Lekkerkerk boekte uiteindelijk een verdiende overwinning op een prima voetballende tegenstander. Het tactische plan van trainer Hans den Besten werd door de spelers van Lekkerkerk zeer goed uitgevoerd. Met volle inzet, beleving en strijd werd de finalewedstrijd van de nacompetitie gewonnen en kan de thuisploeg zich op gaan maken voor een 2e jaar in de 3eklasse. Twee jaar in successie is Lekkerkerk als winnaar uit een nacompetitie gekomen. Een groot compliment voor alle spelers en trainers die daaraan hebben bijgedragen!